Επικοινωνία
AΙΟΛΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΚΑΠΕ


 

   

Καλώς 'Ηρθατε στο Δικτυακό Τόπο του ΚΑΠΕ
Το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών και Εξοικονόμησης Ενέργειας είναι ο εθνικός φορέας για την προώθηση των Ανανεώσιμων Πηγών, της Ορθολογικής Χρήσης και της Εξοικονόμησης Ενέργειας.
Στο σύγχρονο ενεργειακό τοπίο το ΚΑΠΕ δραστηριοποιείται δυναμικά, στο πλαίσιο της εθνικής και κοινοτικής πολιτικής και νομοθεσίας, για την προστασία του περιβάλλοντος και την αειφόρο ανάπτυξη.
Στην πρωτοπορία των τεχνολογικών εξελίξεων υλοποιεί καινοτόμα έργα και σημαντικές δράσεις για την διάδοση και εδραίωση των νέων ενεργειακών τεχνολογιών.
   

ΕΠΙΚΑΙΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ


ΟΙ ΕΠΙΒΑΤΕΣ ΑΞΙΟΛΟΓΟΥΝ ΤΙΣ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ

Αξιολόγηση των υπηρεσιών δημόσιας συγκοινωνίας από τους ίδιους τους επιβάτες, πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στην περιοχή της Αττικής.
Το ΚΑΠΕ και ο Οργανισμός Αστικών Συγκοινωνιών Αθηνών (ΟΑΣΑ) συνεργάσθηκαν, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου ENERQI, από το Φεβρουάριο του 2012 έως και το τέλος του 2013, για την αξιολόγηση της ποιότητας των υπηρεσιών του ΟΑΣΑ, μέσω καθημερινών παρατηρήσεων των επιβατών.


ΤΟ ΚΑΠΕ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΝΕΟ ΜΕΓΑΛΟ ΕΡΓΟ ΣΤΗΝ ΙΟΡΔΑΝΙΑ

«Τεχνική Βοήθεια για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας και Εξοικονόμηση Ενέργειας στην Ιορδανία»- EuropeAID είναι ο τίτλος του νέου μεγάλου έργου που αναλαμβάνει, μετά από διαγωνισμό, το ΚΑΠΕ στην Ιορδανία. Tο ΚΑΠΕ έχει υλοποιήσει και κατά το παρελθόν μεγάλα ενεργειακά έργα στην Ιορδανία, συμβάλλοντας αποφασιστικά στο σχεδιασμό και τη διαμόρφωση του ενεργειακού τομέα της χώρας με την παροχή εξειδικευμένης επιστημονικής γνώσης και τεχνολογικής καινοτομίας. Το νέο έργο, που θα υλοποιηθεί σε συνεργασία με τις εταιρείες συμβούλων SAFEGE (Βέλγιο) και Danish Energy Management (Δανία), έχει διάρκεια 2 χρόνια και προϋπολογισμό 1,5 εκ Ευρώ.
«Το ΚΑΠΕ συνεχίζει να αποδεικνύει την αξιοπιστία και την δυναμική του μέσα από τη συμμετοχή σε ένα ακόμα μεγάλο πρόγραμμα στο εξωτερικό», δήλωσε ο Υπουργός ΠΕΚΑ, Γιάννης Μανιάτης για το θέμα αναδεικνύοντας ταυτόχρονα το πόσο σημαντική είναι η παραγωγή ενέργειας από Ανανέωσιμες Πηγές Ενέργειας, καθώς είναι αναγκαίο να αντιμετωπιστούν με επάρκεια και αποτελεσματικότητα τα μεγάλα προβλήματα σε όλο τον πλανήτη.ΜΕΓΑΛΑ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΑ ΕΡΓΑ ΣΤΗΝ ΑΦΡΙΚΗ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΟ ΚΑΠΕ

Σε δύο μεγάλα αναπτυξιακά έργα, συνολικού προϋπολογισμού 45 εκ. ευρώ, που αφορούν στην υλοποίηση επενδύσεων ΑΠΕ και Εξοικονόμησης Ενέργειας στην Αφρική συμμετέχει το ΚΑΠΕ . Τα έργα εντάσσονται στην πρωτοβουλία των Ηνωμένων Εθνών «Αειφόρος Ενέργεια για Όλους (SE4All)» για την προώθηση της οικονομικής ανάπτυξης και την προστασία του κλίματος και των οικοσυστημάτων της γης. Η πρωτοβουλία SE4All υποστηρίζεται οικονομικά από την ΕΕ και χώρες όπως οι ΗΠΑ, ο Καναδάς, η Ιαπωνία κ.α. και στοχεύει, μέχρι το 2030, να εξασφαλίσει καθολική πρόσβαση σε σύγχρονες ενεργειακές υπηρεσίες και να διπλασιάσει το ποσοστό βελτίωσης της ενεργειακής απόδοσης και το μερίδιο των ΑΠΕ στο ενεργειακό μείγμα.


«Η ενεργειακή αποδοτικότητα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση: Μια ευκαιρία για οικονομική ανάπτυξη»

To ΚΑΠΕ καλεί όλους τους φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην Ελλάδα να συμμετάσχουν στην πρώτη από τις Ημερίδες ανάπτυξης δεξιοτήτων, που θα πραγματοποιηθούν ανά την Ευρώπη τα επόμενα χρόνια με τη συγχρηματοδότηση του Γραφείου του Συμφώνου των Δημάρχων. Η εκδήλωση απευθύνεται σε Δημάρχους, Περιφερειάρχες, Δημοτικούς και Περιφερειακούς Συμβούλους, συμβούλους ανάπτυξης των ΠΕΔ και σε στελέχη της ΤΑ που ασχολούνται με θέματα ενέργειας, περιβάλλοντος και τεχνικών έργων. Η ημερίδα θα λάβει χώρα στις 13 Μαρτίου 2014 στη Θεσσαλονίκη και τελεί υπό την αιγίδα της Κεντρικής Ένωσης Δήμως Ελλάδας (ΚΕΔΕ), του Δήμου Θεσσαλονίκης και του Δικτύου Ελληνικών Πράσινων Πόλεων.


Οι πόλεις του αύριο παρουσιάστηκαν στο Συμπόσιο του ΚΑΠΕ για «πράσινες» πόλεις στην ΝΑ Ευρώπη

Η πρώτη ανακατασκευή δημόσιου κτηρίου με στόχο τη μηδενική ενεργειακή κατανάλωση στην Ελλάδα, Έξυπνα Δίκτυα που καταγράφουν σε πραγματικό χρόνο την παραγωγή και την κατανάλωση ενέργειας στη Νότια Ιταλία, δημόσια και δημοτικά κτήρια της Βουδαπέστης που χρησιμοποιούν ΑΠΕ, αλλά και χρήση βιομάζας για παραγωγή θερμότητας και ηλεκτρισμού στο Ζάγκρεμπ είναι ορισμένα από τα θέματα που παρουσιάστηκαν κατά τη διάρκεια του Συμποσίου : «Αειφόρες Κοινότητες στην Ν.Α. Ευρώπη», που διοργάνωσε το ΚΑΠΕ. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή του υπουργού ΠΕΚΑ κ. Γιάννη Μανιάτη, εκπροσώπων της αυτοδιοίκησης από την Ελλάδα και χώρες της νοτιοανατολικής Ευρώπης, καθώς και εκπροσώπων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και ειδικών επιστημόνων και είχε ως στόχο να παρουσιάσει τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με τις τεχνολογίες εξοικονόμησης ενέργειας, ΑΠΕ και διαχείρισης απορριμμάτων, όπως επίσης και θέματα στρατηγικού ενεργειακού σχεδιασμού.


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «Πράσινα Δώματα σε Δημόσια Κτήρια»

Με σκοπό την ενιαία αντιμετώπιση των έργων κατασκευής «Πράσινων Δωμάτων» ως Δημόσια Έργα (Εργολαβίες), ορίζεται νέα καταληκτική ημερομηνία υποβολής των απαραίτητων αδειοδοτήσεων, εγκρίσεων και των τευχών δημοπράτησης, η Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2014.

 


Νέες υπηρεσίες από το ΚΑΠΕ

Δύο νέες υπηρεσίες παρέχει στην αγορά το ΚΑΠΕ, στον τομέα των Θερμικών Ηλιακών Συστημάτων. Συγκεκριμένα, το ΚΑΠΕ, αξιοποιώντας την τεχνογνωσία και την εμπειρία του από τη συμμετοχή σε σχετικά Ευρωπαϊκά/εθνικά έργα και Ιδιωτικά Συμφωνητικά, αναλαμβάνει την εκπόνηση :

· Μελέτης σκοπιμότητας ηλιοθερμικού σταθμού με συγκέντρωση ακτινοβολίας
· Προμελέτης ηλιοθερμικού σταθμού με συγκέντρωση ακτινοβολίαςΔΗΜΟΣΙΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΔΡΑΣΕΙΣ ΒΕΛΤΙΩΣΗΣ ΤΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ ΑΠΟΔΟΣΗΣ ΣΕ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Οι Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις επεξεργασίας τροφίμων, που διατηρούν παραγωγικές μονάδες στην Ελλάδα, καλούνται, στο πλαίσιο του έργου εδαφικής συνεργασίας MED SINERGIA, να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους προκειμένου να συμμετάσχουν σε υποστηρικτικές δράσεις για τη βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης αναφοράς και την περιβαλλοντική βιωσιμότητα στις παραγωγικές διαδικασίες τους.

 Πράσινη Ανάπτυξη για ΜΜΕ-Οικολογικά & έξυπνα σπίτια για την τρίτη ηλικία

Η υποστήριξη της ενεργητικής και ανεξάρτητης διαβίωσης των ηλικιωμένων, μέσα σε οικολογικά έξυπνες κατοικίες, είναι ο στόχος του έργου WIDER που υλοποιείται στο πλαίσιο του ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΔΙΑΚΡΑΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ (MED-www.programmemed.eu ).


Εξοικονόμηση ενέργειας στoν Κλάδο των Τροφίμων

Ο Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων και το ΚΑΠΕ συμμετέχουν στο ευρωπαϊκό έργο SINERGIA για την εξοικονόμηση ενέργειας στις επιχειρήσεις Τροφίμων. Η κοινοπραξία αποτελείται από 9 εταίρους, από την Ισπανία, τη Γαλλία, τη Σλοβενία, την Κροατία, την Ελλάδα και την Αλβανία και συντονίζεται από τον Ιταλικό οργανισμό ΕΝΕΑ. Το έργο έχει 2ετή διάρκεια και χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στο πλαίσιο του Προγράμματος Διακρατικής Συνεργασίας MED.
Το SINERGIA θα βοηθήσει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις του Κλάδου των Τροφίμων, που δε διαθέτουν τους απαραίτητους πόρους για να πραγματοποιήσουν κατάλληλες καινοτομίες για να βελτιώσουν την ενεργειακή τους απόδοση, να μειώσουν την κατανάλωση ενέργειας και να τονώσουν την ανταγωνιστικότητά τους. Τα επόμενα 2 χρόνια, θα συμμετάσχουν σε αυτό 50 περίπου επιχειρήσεις (7 από κάθε χώρα), σε μια σειρά πιλοτικών δράσεων μέσα από τις οποίες θα πραγματοποιηθούν ενεργειακές διαγνώσεις και θα τους δοθούν προτάσεις για τη βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης. Στη συνέχεια, οι εταίροι, λαμβάνοντας υπόψη τα αποτελέσματα του έργου θα αναπτύξουν μια διαδικτυακή πλατφόρμα, την οποία θα μπορούν να χρησιμοποιούν οι εταιρείες για να ελέγξουν την ενεργειακή τους απόδοση και να κάνουν τις κατάλληλες παρεμβάσεις για την εξοικονόμηση ενέργειας.

www.sinergia-med.eu/

Μεγάλα ευρωπαϊκά ερευνητικά έργα σε αιολική ενέργεια & έξυπνα δίκτυα αναλαμβάνει το ΚΑΠΕ


Νέα ευρωπαϊκά ανταγωνιστικά έργα, υψηλού προϋπολογισμού και τεχνολογίας, σε συνεργασία με τα σημαντικότερα ερευνητικά κέντρα και κορυφαίες βιομηχανίες της Ευρώπης, ανέλαβε το ΚΑΠΕ. Τα ερευνητικά έργα, που συγχρηματοδοτούνται από το 7ο Πρόγραμμα Πλαίσιο, ξεκίνησαν το τελευταίο τετράμηνο του 2013 και αφορούν στους τομείς της αιολικής ενέργειας και των έξυπνων δικτύων
.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «Πράσινα Δώματα σε Δημόσια Κτήρια»

Παρατείνεται η ημερομηνία υποβολής, των απαραίτητων αδειοδοτήσεων, εγκρίσεων και των τευχών δημοπράτησης για την υλοποίηση έργων «Πράσινων Δωμάτων σε Δημόσια Κτήρια».

Νέα καταληκτική ημερομηνία υποβολής ορίζεται η 31η Ιανουαρίου 2014

 


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «Πράσινες Αγροτικές και Νησιωτικές "Κοινότητες" – Νέο Πρότυπο Ανάπτυξης»

Μετά από αιτήματα που δέχθηκε ο ΕΦΔ ΚΑΠΕ «ΕΠΠΕΡΑΑ» για μικρή παράταση της καταληκτικής ημερομηνίας κατάθεσης των τευχών δημοπράτησης και των εγκρίσεων και αδειοδοτήσεων για τον προενταξιακό έλεγχο και ένταξη των θετικά αξιολογημένων πράξεων στο πρόγραμμα «Πράσινες Αγροτικές και Νησιωτικές "Κοινότητες" – Νέο Πρότυπο Ανάπτυξης», παρατείνεται η ημερομηνία υποβολής κατά 25 ημέρες.

Νέα καταληκτική ημερομηνία υποβολής ορίζεται η 31η Δεκεμβρίου 2013Ανακοίνωση

Tο ΚΑΠΕ διενήργησε τις σχετικές αξιολογήσεις για την επιλογή εξωτερικών συνεργατών με συμβάσεις Μίσθωσης έργου σε συνέχεια της από 30/9/2013 Πρόσκλησης Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για την υλοποίηση του Έργου «ΕΝΕΡΓΕΙΝ» σύμφωνα με τους προβλεπόμενους σε αυτή όρους.για την υλοποίηση των έργων του Τμήματος Περιβάλλοντος και Μεταφορών της Διεύθυνσης Ενεργειακής Αποδοτικότητας σύμφωνα με τους προβλεπόμενους σε αυτή όρους.

 

 


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
«Πράσινα Δώματα σε Δημόσια Κτήρια»

Μετά τη δημοσίευση της Υπ. Αριθμ. οικ. 55174 Απόφασης του Αναπληρωτή Υπουργού ΠΕΚΑ (ΦΕΚ 2605 Β/15.10.2013) για τη «Διαδικασία έγκρισης και απαιτούμενα δικαιολογητικά για εργασίες για τις οποίες απαιτείται Έγκριση Εργασιών Μικρής Κλίμακας», η ημερομηνία υποβολής, των απαραίτητων αδειοδοτήσεων, εγκρίσεων και των τευχών δημοπράτησης για την υλοποίηση έργων «Πράσινων Δωμάτων σε Δημόσια Κτήρια» παρατείνεται κατά 35 εργάσιμες ημέρες.

Νέα καταληκτική ημερομηνία υποβολής ορίζεται η 16η Δεκεμβρίου 2013

 


«Πράσινα Δώματα σε Δημόσια Κτήρια»

Απόφαση επικύρωσης αποτελεσμάτων αξιολόγησης των αιτήσεων των προς χρηματοδότηση Πράξεων στο πλαίσιο της με αρ. πρωτ. 80/ΕΦΔ ΚΑΠΕ «ΕΠΠΕΡΑΑ»/18.11.2011 (κωδικός ΚΑΠΕ 102) Πρόσκλησης του Ενδιάμεσου Φορέα Διαχείρισης ΚΑΠΕ για «Πράσινα Δώματα σε Δημόσια Κτήρια» στον Άξονα Προτεραιότητας 1 «Προστασία Ατμοσφαιρικού Περιβάλλοντος & Αστικές Μεταφορές - Αντιμετώπιση Κλιματικής Αλλαγής - Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας» του Ε.Π. "Περιβάλλον – Αειφόρος Ανάπτυξη (ΕΠΠΕΡΑΑ) 2007 - 2013".

Απόφαση επικύρωσης αποτελεσµάτων αξιολόγησης  

 


«Πράσινες Αγροτικές και Νησιωτικές “Κοινότητες” – Νέο Πρότυπο Ανάπτυξης»

Απόφαση επικύρωσης αποτελεσµάτων αξιολόγησης των αιτήσεων των προς χρηµατοδότηση Πράξεων στο πλαίσιο της µε αρ. πρωτ. 34/ΕΦ ΚΑΠΕ «ΕΠΠΕΡΑΑ»/23.02.2012 (κωδικός ΚΑΠΕ 12403) Πρόσκλησης του Ενδιάµεσου Φορέα Διαχείρισης ΚΑΠΕ για «Πράσινες Αγροτικές και Νησιωτικές «Κοινότητες» - Νέο Πρότυπο Ανάπτυξης» στους Άξονες Προτεραιότητας 1 «Προστασία Ατµοσφαιρικού Περιβάλλοντος & Αστικές Μεταφορές - Αντιµετώπιση Κλιµατικής Αλλαγής - Ανανεώσιµες Πηγές Ενέργειας», 2 «Προστασία και ιαχείριση Υδατικών Πόρων» και 4 «Προστασία Εδαφικών Συστηµάτων και Διαχείριση Στερεών Αποβλήτων» του Ε.Π. "Περιβάλλον – Αειφόρος Ανάπτυξη (ΕΠΠΕΡΑΑ) 2007 - 2013"

 

 


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «Βιοκλιματικές Αναβαθμίσεις Δημόσιων Ανοικτών Χώρων»

«Μετά τη δημοσίευση της Υπ. Αριθμ. Δ11γ/0/9/7 Απόφασης του Αναπληρωτή Υπουργού Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων (ΦΕΚ 363/19.02.2013, Τεύχος Β) για την «Αναπροσαρμογή και συμπλήρωση Ενιαίων Τιμολογίων Έργων Οδοποιίας, Υδραυλικών, Λιμενικών, Οικοδομικών, Πρασίνου και Ηλεκτρομηχανολογικών Εργασιών Οδοποιίας, Υδραυλικών και Λιμενικών», η ημερομηνία υποβολής, των απαραίτητων αδειοδοτήσεων, εγκρίσεων και των τευχών δημοπράτησης για την υλοποίηση έργων «Βιοκλιματικές Αναβαθμίσεις Δημόσιων Ανοικτών Χώρων» παρατείνεται κατά 20 ημέρες.

Νέα καταληκτική ημερομηνία υποβολής ορίζεται η 12η Απριλίου 2013
«Βιοκλιματικές Αναβαθμίσεις Δημόσιων Ανοικτών Χώρων»

Απόφαση επικύρωσης αποτελεσμάτων αξιολόγησης των αιτήσεων των προς χρηματοδότηση Πράξεων στο πλαίσιο της με αρ. πρωτ. 3/29.07.2011 (κωδικός 1) Πρόσκλησης του Ενδιάμεσου Φορέα Διαχείρισης ΚΑΠΕ για «Βιοκλιματικές Αναβαθμίσεις Δημόσιων Ανοικτών Χώρων» στο πλαίσιο του Άξονα Προτεραιότητας 1 «Προστασία Ατμοσφαιρικού Περιβάλλοντος & Αστικές Μεταφορές - Αντιμετώπιση Κλιματικής Αλλαγής - Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας» του Ε.Π.ΠΕΡ.Α.Α.

 «Οδηγός για τη διακίνηση καυσοξύλων»

Έως τώρα η λιανική πώληση των καυσόξυλων γινόταν κατά βάρος, δηλαδή σε κιλά. Αυτός ο τρόπος πώλησης δεν θεωρείται ο πλέον αξιόπιστος και αντικειμενικός, δεδομένου του ότι το ξύλο δεν βρίσκεται συνήθως σε ξηρή κατάσταση, αλλά περιέχει υγρασία που κυμαίνεται από 60% έως 15% ανάλογα με τη διάρκεια ξήρανσής του στον αέρα και τις συνθήκες αποθήκευσής του.
Με την Αγορανομική Διάταξη 4/2012 περνάμε σε μία νέα, για τη χώρα μας εμπορική πρακτική, που ωστόσο είναι καθιερωμένη εδώ και πολλά σε χώρες της Ευρώπης και της Αμερικής, με την οποία η λιανική πώληση καυσόξυλων θα γίνεται κατ’ όγκο, έτσι ώστε ο καταναλωτής να πληρώνει για μία συγκεκριμένη ποσότητα καυσόξυλων, ανεξάρτητα από την περιεχόμενη υγρασία. Για την ομαλή μετάβαση από τον προηγούμενο τρόπο λιανικής πώλησης καυσόξυλων στην πώληση με το κυβικό μέτρο, το ΚΑΠΕ εκπόνησε, για λογαριασμό του Υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων ένα κατατοπιστικό Οδηγό για τη διακίνηση των καυσόξυλων, ο οποίος περιέχει χρήσιμες πληροφορίες για τις νέες μονάδες μέτρησης, τους προτεινόμενους τρόπους διάθεσης, τη σημασία της υγρασίας στο καυσόξυλο, καθώς και συμβουλές για την αποθήκευση.

 «Πράσινα Δώματα σε Δημόσια Κτήρια»

Ονομαστική λίστα εντασσόμενων στο Μητρώο Αξιολογητών του Προγράμματος «Πράσινα Δώματα σε Δημόσια Κτήρια»

 «Πράσινες Αγροτικές και Νησιωτικές “Κοινότητες” – Νέο Πρότυπο Ανάπτυξης»

Ονομαστική λίστα εντασσόμενων στο Μητρώο Αξιολογητών του Προγράμματος «Πράσινες Αγροτικές και Νησιωτικές “Κοινότητες” – Νέο Πρότυπο Ανάπτυξης»

 

 


Aνακοίνωση Δημόσιας Διαβούλευσης
για το έργο ΠΡΑΣΙΝΟ ΝΗΣΙ – ΑΗ ΣΤΡΑΤΗΣ

Το ΚΑΠΕ, ως φορέας υλοποίησης του έργου ΠΡΑΣΙΝΟ ΝΗΣΙ – ΑΗ ΣΤΡΑΤΗΣ, πρόκειται να προβεί σε δημόσια διαβούλευση η οποία θα επικεντρώνεται αποκλειστικά στον τομέα της ηλεκτροπαραγωγής από ΑΠΕ. Η διαβούλευση έχει στόχο τη διαμόρφωση των τελικών τεχνικών προδιαγραφών και της μεθοδολογίας υλοποίησης του έργου μέσω κατάθεσης προτάσεων από φορείς και εταιρείες.

Aνακοίνωση - Φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος  Παράταση υποβολής πιστοποιητικών μέχρι την Παρασκευή 30/11/12 και ώρα 16:00

«ΠΡΑΣΙΝΑ ΔΩΜΑΤΑ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΤΗΡΙΑ»

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ο ΕΦΔ ΚΑΠΕ καλεί τους δυνητικούς δικαιούχους που έχουν υποβάλει προτάσεις προς χρηματοδότηση στην κατηγορία πράξεων «ΠΡΑΣΙΝΑ ΔΩΜΑΤΑ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΤΗΡΙΑ» του Επιχειρησιακού Προγράμματος Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2007-2013, οι οποίοι δεν έχουν υποβάλει το πιστοποιητικό μεταγραφής από το αρμόδιο υποθηκοφυλακείο του ακινήτου της πρότασης τους, να προβούν στην υποβολή της μέχρι και τη Δευτέρα 26.11.2012 στις 16:00 στις εγκαταστάσεις του ΚΑΠΕ 19ο χλμ. Λεωφόρου Μαραθώνος, Τ.Κ. 19009, Πικέρμι Αττικής, όλες τις εργάσιμες ημέρες από 09:00 – 16:00.

Για διευκρινίσεις μπορείτε να απευθύνεστε στον ΕΦΔ ΚΑΠΕ, τηλέφωνο 210 66 03 346,
e-mail: prasina_domata@cres.grΕΝΕΡΓΕΙΑΚΑ ΕΥΦΥΗ ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΜΟΥΣΕΙΑ ΣΧΕΔΟΝ ΜΗΔΕΝΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ο ΕΦΔ ΚΑΠΕ ενημερώνει τους δυνητικούς δικαιούχους της κατηγορίας πράξεων «Ενεργειακά Ευφυή Θεματικά Μουσεία Σχεδόν Μηδενικής Ενεργειακής Κατανάλωσης» ότι είναι δυνατή από την 10/10/2012 η ηλεκτρονική υποβολή των ΤΔΠΠ.Εκδήλωση ενδιαφέροντος για την συμπλήρωση του Μητρώου Αξιολογητών για το Πρόγραμμα: «Πράσινα Δώματα σε Δημόσια Κτήρια»

Το ΚΑΠΕ, ως Ενδιάμεσος Φορέας Διαχείρισης για την κατηγορία Πράξεων «Πράσινα Δώματα σε Δημόσια Κτήρια», το οποίο συγχρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ & ΑΕΙΦΟΡΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗ» (ΕΠΠΕΡΑΑ) και το Ταμείο Συνοχής, ενδιαφέρεται να καταρτίσει Μητρώο Αξιολογητών για την αξιολόγηση των προτάσεων των υποψήφιων δικαιούχων.

 
 
 
 Πρόσκληση Εκδήλωση ενδιαφέροντος για την κατάρτιση Μητρώου Αξιολογητών για το Πρόγραμμα «Πράσινες Αγροτικές και Νησιωτικές “Κοινότητες” – Νέο Πρότυπο Ανάπτυξης».

Το ΚΑΠΕ, ως Ενδιάμεσος Φορέας Διαχείρισης για την κατηγορία Πράξεων «Πράσινες Αγροτικές και Νησιωτικές “Κοινότητες” – Νέο Πρότυπο Ανάπτυξης», το οποίο συγχρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ & ΑΕΙΦΟΡΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗ» (ΕΠΠΕΡΑΑ) και το Ταμείο Συνοχής, ενδιαφέρεται να καταρτίσει Μητρώο Αξιολογητών για την αξιολόγηση των προτάσεων των υποψήφιων δικαιούχων.

 
 
 
 ΠΡΑΣΙΝΑ ΔΩΜΑΤΑ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΤΗΡΙΑ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Σχετικά με την υποβολή προτάσεων στο Πρόγραμμα «Πράσινα Δώματα σε Δημόσια Κτήρια» για την εφαρμογή πράσινων δωμάτων σε δημόσια σχολικά κτήρια και λόγω του ειδικού ιδιοκτησιακού καθεστώτος που τα διέπει, ο ΕΦΔ ΚΑΠΕ διευκρινίζει ότι στην περίπτωση που δεν έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία μεταβίβασης των σχολικών κτηρίων και των οικοπέδων τους στους ΟΤΑ και εκκρεμεί η μεταγραφή της σχετικής πράξης στο Υποθηκοφυλακείο, κατά τη φάση υποβολής της αίτησης χρηματοδότησης στο πρόγραμμα, πρέπει να υποβληθεί Υπεύθυνη Δήλωση του Νόμιμου Εκπρόσωπου του Δικαιούχου.

 ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΑ ΕΥΦΥΗ ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΜΟΥΣΕΙΑ ΣΧΕΔΟΝ ΜΗΔΕΝΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ο ΕΦΔ ΚΑΠΕ ενημερώνει τους δυνητικούς δικαιούχους της κατηγορίας πράξεων «Ενεργειακά Ευφυή Θεματικά Μουσεία Σχεδόν Μηδενικής Ενεργειακής Κατανάλωσης» ότι η καταληκτική ημερομηνία υποβολής των αιτήσεων χρηματοδότησης παρατείνεται έως την 22η Οκτωβρίου 2012. Οι δυνητικοί δικαιούχοι καλούνται να απευθύνονται στο Γραφείο Πληροφόρησης (κα. Μαρία Σαλιάρη τηλ. 210 6603300, 210 6603346, energy_museums@cres.gr) για διευκρινίσεις και προβλήματα που μπορεί να προκύψουν κατά την ηλεκτρονική υποβολή των ΤΔΠΠ. Η ηλεκτρονική υποβολή των ΤΔΠΠ είναι δυνατή από την 10/10/2012.

ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ ΣΤΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΑΕΙΦΟΡΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗ 2007-2013» ΑΞΟΝΑΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ 1 «Προστασία Ατμοσφαιρικού Περιβάλλοντος & Αστικές Μεταφορές – Αντιμετώπιση Κλιματικής Αλλαγής – Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας» Ο ΟΠΟΙΟΣ ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΣΥΝΟΧΗΣ, ΚΩΔΙΚΟΙ ΘΕΜΑΤΙΚΗΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ:
39. Ανανεώσιμη Ενέργεια: Αιολική Ενέργεια
40. Ανανεώσιμη Ενέργεια: Ηλιακή Ενέργεια
41. Ανανεώσιμη Ενέργεια: Βιομάζα
42. Ανανεώσιμη Ενέργεια: Υδροηλεκτρική, Γεωθερμική και Άλλες Μορφές Ενέργειας
43. Ενεργειακή Απόδοση, Συμπαραγωγή, Διαχείριση Ενέργειας
«Ενεργειακά Ευφυή Θεματικά Μουσεία Σχεδόν Μηδενικής Ενεργειακής Κατανάλωσης»

 
 
 
 
 
 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΗ

ΠΡΑΣΙΝΕΣ ΑΓΡΟΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΝΗΣΙΩΤΙΚΕΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ - ΝΕΟ ΠΡΟΤΥΠΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

Διευκρινίζεται από το ΚΑΠΕ ότι ως «Κοινότητα» μπορεί να επιλεγεί πρώην Δημοτικό ή Κοινοτικό Διαμέρισμα Καποδιστριακού Δήμου ή Κοινότητας, με τους πληθυσμιακούς περιορισμούς που αναφέρονται στους ορισμούς Αγροτική «Κοινότητα» και Νησιωτική «Κοινότητα», σελ. 6 και 8 του Οδηγού Εφαρμογής.ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΠΡΑΣΙΝΑ ΔΩΜΑΤΑ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΤΗΡΙΑ

Παρακαλούνται οι υποψήφιοι δικαιούχοι, κατά την υποβολή των προτάσεων στην κατηγορία πράξεων «Πράσινα Δώματα σε Δημόσια Κτήρια» να θέτουν το έντυπο της «Αίτησης Χρηματοδότησης» σε προσβάσιμη και εμφανή θέση, ώστε να μπορεί να πρωτοκολλείται το έντυπο αυτό από τον ΕΦΔ ΚΑΠΕ.ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΩΔΙΚΟΙ ΟΠΣ

ΠΡΑΣΙΝΑ ΔΩΜΑΤΑ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΤΗΡΙΑ & ΒΙΟΚΛΙΜΑΤΙΚΕΣ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΕΙΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΑΝΟΙΚΤΩΝ ΧΩΡΩΝ

Η παραλαβή κωδικών πρόσβασης στο ΟΠΣ για την υποβολή στοιχείων πράξεων του ΕΣΠΑ, ξεκινά και γίνεται κατόπιν αιτήσεως των δυνητικών δικαιούχων στο Φορέα Διαχείρισης ΚΑΠΕ (κωδικός Φορέα Διαχείρισης 10403003) με βάση τη διαδικασία που περιγράφεται στο συνημμένο αρχείο.

http://www.ops.gr/Ergorama/fileUploads/ilektronikiYpovoli/e_sub_espa_v20_dik.pdf

Ο ΕΔΦ ΚΑΠΕ ενημερώνει τους δυνητικούς δικαιούχους πως μπορούν να αιτούνται κωδικούς πρόσβασης στο ΟΠΣ για την υποβολή στοιχείων πράξεων του ΕΣΠΑ και συγκεκριμένα για την κατηγορία πράξεων «Πράσινα Δώματα σε Δημόσια Κτήρια» καθώς και «Βιοκλιματικές Αναβαθμίσεις Δημοσίων Ανοικτών Χώρων». Παρακαλούνται οι δυνητικοί δικαιούχου όπως σημειώνουν στο πεδίο «Σχόλια» για ποιο από τα δύο προγράμματα αιτούνται κωδικούς ΟΠΣ.

 


ΠΡΑΣΙΝΕΣ ΑΓΡΟΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΝΗΣΙΩΤΙΚΕΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ - ΝΕΟ ΠΡΟΤΥΠΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

Νέα ημερομηνία λήξης υποβολής των προτάσεων ορίζεται η 28/09/2012

ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ
ΣΤΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΑΕΙΦΟΡΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗ 2007-2013»
ΑΞΟΝΑΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ 1 «Προστασία Ατμοσφαιρικού Περιβάλλοντος & Αστικές Μεταφορές – Αντιμετώπιση Κλιματικής Αλλαγής – Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας»
ΑΞΟΝΑΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ 2: «Προστασία και Διαχείριση Υδατικών Πόρων»
ΑΞΟΝΑΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ 4: «Προστασία Εδαφικών Συστημάτων και Διαχείριση Στερεών Αποβλήτων»

Σημαντική Ανακοίνωση
Όσοι έχουν επιμέρους ερωτήματα ή αντιμετωπίζουν προβλήματα κατά την ηλεκτρονική υποβολή των ΤΔΠΠ, παρακαλούνται να επικοινωνούν με το ΚΑΠΕ

 

   
   
   
   
 
   
   
   
   
 
 ΠΡΑΣΙΝΑ ΔΩΜΑΤΑ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΤΗΡΙΑ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ανακοινώνεται από το ΚΑΠΕ ότι τα σχολικά κτήρια, ως κατηγορία κτηρίων και εφόσον ανήκουν στους Υποψήφιους Δικαιούχους όπως αυτοί περιγράφονται στον Οδηγό Εφαρμογής του Προγράμματος «Πράσινα Δώματα σε Δημόσια Κτήρια», είναι πλήρως επιλέξιμα για ένταξη στο πρόγραμμα. Παρακαλούμε για κάθε πληροφορία σχετική με το Πρόγραμμα «Πράσινα Δώματα σε Δημόσια Κτήρια» να απευθύνεστε στους χειριστές του Προγράμματος και μόνο σε αυτούς, στην ηλεκτρονική διεύθυνση: prasina_domata@cres.grΠΡΑΣΙΝΑ ΔΩΜΑΤΑ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΤΗΡΙΑ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΗ

"Ύστερα από επανειλημμένα τηλέφωνα και επικοινωνία με τους υποψήφιους δικαιούχους διαπιστώσαμε ότι υφίσταται παρανόηση της άποψης του ΚΑΠΕ σχετικά με τη χρήση θερμομονωτικών υλικών στο πράσινο δώμα. Εφόσον οι προτεινόμενες εργασίες περιλαμβάνουν την εγκατάσταση μονωτικών υλικών, πρόσθετων από αυτά που προβλέπει το προς εγκατάσταση σύστημα πράσινου δώματος, τότε το κόστος αυτό δεν αποτελεί επιλέξιμη δαπάνη και δεν μπορεί η εξοικονόμηση ενέργειας που προκύπτει από την εγκατάσταση μονωτικών υλικών να ληφθεί υπόψη.
Στην περίπτωση όπου το προς εγκατάσταση σύστημα περιλαμβάνει ως αναπόσπαστο μέρος του χρήση υλικών με αυξημένες θερμονωτικές ιδιότητες, τότε η δαπάνη αυτή θεωρείται επιλέξιμη και το ενεργειακό όφελος που προκύπτει είναι αποδεκτό στο σύνολο του, συγκριτικά με την προϋπάρχουσα κατάσταση του.
Εννοείται ότι θα πρέπει να υπάρχει πλήρης τεκμηρίωση σε σχέση με τα υλικά που προτείνονται."ΠΡΑΣΙΝΑ ΔΩΜΑΤΑ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΤΗΡΙΑ

Νέα ημερομηνία λήξης υποβολής των προτάσεων 21.05.2012

ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ ΣΤΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΑΕΙΦΟΡΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗ 2007-2013, ΑΞΟΝΑΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ 1 «Προστασία Ατμοσφαιρικού Περιβάλλοντος & Αστικές Μεταφορές – Αντιμετώπιση Κλιματικής Αλλαγής – Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας».

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Απόφαση επικύρωσης αποτελεσµάτων αξιολόγησης  ΒΙΟΚΛΙΜΑΤΙΚΕΣ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΕΙΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΑΝΟΙΚΤΩΝ ΧΩΡΩΝ

ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ ΣΤΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΑΕΙΦΟΡΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗ 2007-2013, ΑΞΟΝΑΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ1 «Προστασία Ατμοσφαιρικού Περιβάλλοντος & Αστικές Μεταφορές – Αντιμετώπιση Κλιματικής Αλλαγής – Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας».

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Απόφαση ένταξης Δήμου Χαλκιδέων

Απόφαση ένταξης Δήμου Ήλιδας

Απόφαση ένταξης Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 ΜΗΤΡΩΟ ΑΞΙΟΛΟΓΗΤΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ «ΒΙΟΚΛΙΜΑΤΙΚΕΣ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΕΙΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΑΝΟΙΚΤΩΝ ΧΩΡΩΝ»

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Σε συνέχεια της από 20.07.2011 Ανοικτής Πρόσκλησης και της από 03.10.2011 τροποποίησής της, σχετικά με την κατάρτιση Μητρώου Αξιολογητών του Προγράμματος «Βιοκλιματικές Αναβαθμίσεις Δημόσιων Ανοικτών Χώρων», ανακοινώνεται η λίστα των ονομάτων των υποψηφίων που εντάχθηκαν στο Μητρώο Αξιολογητών. Η λίστα έχει συνταχθεί σύμφωνα με την αλφαβητική κατάταξη των ονομάτων των ενταγμένων αξιολογητών. Η ανάθεση των αιτημάτων χρηματοδότησης των υποψηφίων Δικαιούχων σε κάθε αξιολογητή θα πραγματοποιηθεί παρουσία των μελών της Επιτροπής Αξιολόγησης του Προγράμματος, της Επιτροπής Διαχείρισης Μητρώου και μελών του ΕΦΔ ΚΑΠΕ. Για πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τον ΕΦΔ ΚΑΠΕ στην ηλεκτρονική διεύθυνση xristina@cres.gr.

 

 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Με τη χορήγηση δανείων με ευνοϊκούς όρους από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων θα μπορούν να καλυφθούν οι δαπάνες για συμπληρωματικά έργα που θα πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο του προγράμματος «Αστικές Βιοκλιματικές Αναβαθμίσεις Δημόσιων Ανοικτών Χώρων» του ΕΠΠΕΡΑΑ-ΕΣΠΑ. Πρόκειται για δαπάνες που κρίνονται απαραίτητες μεν για την πληρέστερη σχεδίαση και υλοποίηση των σχετικών έργων, αλλά είναι δεν επιλέξιμες, ως μη ενεργειακές.
Εγκύκλιοι ΚΑΠΕ για τη διαδικασία έκδοσης πιστοποιητικών και βεβαιώσεων σχετικών με το νόμο 3468/06.
 

 

 

 

 


Εξοικονόμηση Ενέργειας


Υπηρεσία Αναζήτησης Τεχνολογιών


 
EΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ & ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ - ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ & ΠΟΛΙΤΗΣ