Επικοινωνία
AΙΟΛΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΚΑΠΕ


 

   

Καλώς 'Ηρθατε στο Δικτυακό Τόπο του ΚΑΠΕ
Το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών και Εξοικονόμησης Ενέργειας είναι ο εθνικός φορέας για την προώθηση των Ανανεώσιμων Πηγών, της Ορθολογικής Χρήσης και της Εξοικονόμησης Ενέργειας.
Στο σύγχρονο ενεργειακό τοπίο το ΚΑΠΕ δραστηριοποιείται δυναμικά, στο πλαίσιο της εθνικής και κοινοτικής πολιτικής και νομοθεσίας, για την προστασία του περιβάλλοντος και την αειφόρο ανάπτυξη.
Στην πρωτοπορία των τεχνολογικών εξελίξεων υλοποιεί καινοτόμα έργα και σημαντικές δράσεις για την διάδοση και εδραίωση των νέων ενεργειακών τεχνολογιών.
   


-------------------

ΕΠΙΚΑΙΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ


ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΑΠΕ ΣΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ Δώματα Building Green Expo 2014

Με τρεις ενημερωτικές εκδηλώσεις συμμετέχει το ΚΑΠΕ στην 7η Διεθνή Έκθεση για το Ενεργειακά Αυτόνομο Κτίριο, την Ενεργειακή Ανακαίνιση και τον αστικό Χώρο Building Green Expo 2014 που πραγματοποιείται στις 21, 22 και 23 Νοεμβρίου 2014 στο εκθεσιακό κέντρο M.E.C. Expo Center στην Παιανία

 
Ημερίδα του ΚΑΠΕ για την ενεργειακή αναβάθμιση των κτιρίων στη Μεσόγειο

Το πιλοτικό έργο της Ενεργειακής αναβάθμισης των Φοιτητικών Εστιών του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης στην Κομοτηνή είναι ανάμεσα στις δράσεις που θα παρουσιασθούν στην ημερίδα εκδήλωση με θέμα: «Ενεργειακή Αποδοτικότητα και Αειφορία σε κτίρια και κοινότητες στη Μεσόγειο – Προκλήσεις και προοπτικές» που διοργανώνει το ΚΑΠΕ, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης (ΠΑΜΘ) και το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης (ΔΠΘ), την Παρασκευή 21 Νοεμβρίου 2014, στην Αθήνα.
ΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ ΚΑΠΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΚΙΝΗΣΗ-EMobility

Οι εισηγήσεις απο την Ενημερωτική Ημερίδα με θέμα: «ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΩΝ ΗΛΕΚΤΡΙΚΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΣΕ ΔΗΜΟΥΣ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ» - Ηλεκτροκίνηση-EMobility, που διοργάνωσε το ΚΑΠΕ, στο πλαίσιο του Έργου e-MOBILITY WORKS στις 13 Νοεμβρίου 2014 στο Ξενοδοχείο ΤΙΤΑΝΙΑ. 


Η ΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ ΚΑΠΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΚΙΝΗΣΗ ΣΤΟ ECO NEWS ΤΟΥ ΣΚΑΪ
Ολοκληρώθηκε η ημερίδα του ΚΑΠΕ για την ηλεκτροκίνηση

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η Ενημερωτική Ημερίδα με θέμα «Προώθηση των ηλεκτρικών οχημάτων σε Δήμους και επιχειρήσεις» που διοργάνωσε το ΚΑΠΕ, στις 13 Νοεμβρίου 2014 στην Αθήνα. Την εκδήλωση, στην κατάμεστη αίθουσα, χαιρέτησαν ο Υπουργός ΠΕΚΑ κ. Γιάννης Μανίατης και ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ κ. Γ. Πατούλης.

 


Εκδηλώσεις ολοκλήρωσης Ευρωπαικού Έργου ELIH-MED 21-22/11/2014

Το ΚΑΠΕ, η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης (ΠΑΜΘ) και το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης (ΔΠΘ), σας προσκαλούν στις ενημερωτικές εκδηλώσεις στα πλαίσια ολοκλήρωσης του Ευρωπαϊκού Έργου «ELIH-MED» (Ενεργειακή αποδοτικότητα σε κοινωνικές κατοικίες στη Μεσόγειο). Στη διάρκεια του έργου ELIH-MED, ολοκληρώθηκε από τους Έλληνες εταίρους πιλοτική εφαρμογή ενεργειακής αναβάθμισης των 5 Φοιτητικών Εστιών του ΔΠΘ στην Κομοτηνή. 


EXTENDED DEADLINE MOBILITY PROGRAMME 17th November 2014

The ETRERA_2020 Mobility Programme is an excellent opportunity for project partners to enhance their entrepreneurial capability and skill getting in touch with the best European innovation stakeholders.

www.etrera2020.eu

 


Το ΚΑΠΕ διοργάνωσε Διήμερη Επίσκεψη Εργασίας στο πλαίσιο του Έργου “Διακρατική συνεργασία στη Νοτιοανατολική Ευρώπη για τη βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης και επίδοσης των κτιρίων”

Την Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου 2014 το ΚΑΠΕ, σε συνεργασία με τον Δήμο Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων, διοργάνωσε στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στο Λουτράκι εργαστήριο με αντικείμενο τον ολοκληρωμένο ενεργειακό σχεδιασμό, σε τοπικό επίπεδο και τις καλές πρακτικές εφαρμογής ενεργειακών παρεμβάσεων σε δημόσια κτίρια από την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

  


Ολοκληρωθήκαν οι μελέτες για την Πράσινη Γειτονιά

Ολοκληρώθηκαν οι μελέτες και συντάσσονται τα τεύχη δημοπράτησης για το Διαγωνισμό Κατασκευής του Έργου του ΥΠΕΚΑ "Πράσινη Πιλοτική Αστική Γειτονιά", προϋπολογισμού πέντε εκατομμυρίων ευρώ. Το έργο χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη (ΕΠΠΕΡΑΑ) και υλοποιείται από το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών και Εξοικονόμησης Ενέργειας (ΚΑΠΕ), που έχει και τον συνολικό συντονισμό του, σε στενή συνεργασία με τον Δήμο Αγίας Βαρβάρας. 


H πρώτη πράσινη γειτονιά στην Αγία Βαρβάρα

Η πρώτη πράσινη γειτονιά της Αθήνας δημιουργείται στην Αγία Βαρβάρα με την αξιοποίηση κονδυλίων του ΕΣΠΑ. Η "Πράσινη (πιλοτική αστική) Γειτονιά" αποτελεί ένα επιδεικτικό, καινοτόμο κοινωνικό έργο του ΥΠΕΚΑ, που χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη (ΕΠΠΕΡΑΑ) και υλοποιείται από το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών και Εξοικονόμησης Ενέργειας (ΚΑΠΕ) που έχει και τον συνολικό συντονισμό του, σε στενή συνεργασία με το Δήμο Αγίας Βαρβάρας.

 


Πράσινα Δώματα σε Δημόσια Κτήρια

Απόφαση επικύρωσης αποτελεσ΅άτων αξιολόγησης των αιτήσεων χρη΅ατοδότησης στο πλαίσιο της ΅ε αρ. πρωτ. 80/ΕΦΔ ΚΑΠΕ «ΕΠΠΕΡΑΑ»/ 18.11.2011 Πρόσκλησης του ΕΦΔ ΚΑΠΕ για «Πράσινα Δώ΅ατα σε Δη΅όσια Κτήρια» στον ’ξονα Προτεραιότητας 1 «Προστασία Ατ΅οσφαιρικού Περιβάλλοντος & Αστικές Μεταφορές - Αντι΅ετώπιση Κλι΅ατικής Αλλαγής-Ανανεώσι΅ες Πηγές Ενέργειας» του Ε.Π. "Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη" ΅ετά την εκ νέου κατάρτιση του Πίνακα Κατάταξης Αξιολογη΅ένων Προτάσεων, σε συνέχεια της ρύθ΅ισης για ενιαίο τρόπο αντι΅ετώπισης των προτάσεων που υποβλήθηκαν στο πλαίσιο του προγρά΅΅ατος.

Απόφαση επικύρωσης αποτελεσ΅άτων - Πίνακας κατάταξης - Υπόμνημα   


Ανακοίνωση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Ανακοίνωση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για συνεργασία με επιχειρήσεις της Περιφέρειας Αττικής στους τομείς των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και της ενεργειακής αποδοτικότητας για την εφαρμογή, αξιολόγηση και διάδοση καινοτόμων επιχειρηματικών μοντέλων για την αύξηση της ανταγωνιστικότητας τους.
 


Ευρωπαϊκός Οικονομικός Χώρος (ΕΟΧ) Χρηματοδοτικός Μηχανισμός 2009-2014: Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας

Δημοσιοποιήθηκε η Επικαιροποιημένη (4η Έκδοση) Ανοικτή Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για την Υποβολή Προτάσεων Πράξεων στο Πρόγραμμα ΧΜ ΕΟΧ 2009-2014 (Χρηματοδοτικός Μηχανισμός Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου) στην Θεματική Περιοχή: GR03 - Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας.


 


Ευρωπαϊκός Οικονομικός Χώρος (ΕΟΧ) Χρηματοδοτικός Μηχανισμός 2009-2014: Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας

«Δημοσιοποιήθηκε η Επικαιροποιημένη (2η Έκδοση) Ανοικτή Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για κατάρτιση Μητρώου Αξιολογητών στο Πρόγραμμα ΧΜ ΕΟΧ 2009-2014 (Χρηματοδοτικός Μηχανισμός Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου) στην Θεματική Περιοχή: GR03 - Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας.» πατήστε εδώ
 


ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΠΕ Η ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΙΚΩΝ ΕΣΤΙΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΚΡΙΤΕΙΟΥ ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ

Ολοκληρώθηκε από το ΚΑΠΕ, σε συνεργασία με το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης (ΔΠΘ) και την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, η ενεργειακή αναβάθμιση των φοιτητικών εστιών του ΔΠΘ στην Κομοτηνή. Παραδόθηκαν πέντε κτήρια συνολικής επιφάνειας περίπου δεκατριών χιλιάδων τετραγωνικών μέτρων, με 630 δωμάτια που φιλοξενούν 700 φοιτητές.Αξιοποίηση των περιθωριοποιημένων περιοχών με έργα παραγωγής
ενέργειας από ΑΠΕ

Η αξιοποίηση των περιθωριοποιημένων περιοχών, που υπάρχουν διάσπαρτες σε όλες τις περιφέρειες της Νοτιοανατολικής Ευρώπης (χωματερές, ανενεργά λατομεία και ορυχεία επιφανειακής εξόρυξης, πρώην στρατιωτικές εγκαταστάσεις, μολυσμένα πεδία, κλπ.), μέσω της ανάπτυξης σε αυτές έργων παραγωγής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές (αιολικά, φωτοβολταϊκά, βιοαέριο, βιομάζα, γεωθερμία, κλπ.), ήταν ο στόχος του ευρωπαϊκού έργου M2RES, στο οποίο συμμετείχε το ΚΑΠΕ.


Ευρωπαϊκός Οικονομικός Χώρος (ΕΟΧ) Χρηματοδοτικός Μηχανισμός 2009-2014: Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας

«Δημοσιοποιήθηκε η Ανοικτή Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για κατάρτιση Μητρώου Αξιολογητών στο Πρόγραμμα ΧΜ ΕΟΧ 2009-2014 (Χρηματοδοτικός Μηχανισμός Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου) στην Θεματική Περιοχή: GR03 - Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας.» πατήστε εδώ

Ευρωπαϊκός Οικονομικός Χώρος (ΕΟΧ) Χρηματοδοτικός Μηχανισμός 2009-2014: Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας

Δημοσιοποιήθηκε η Επικαιροποιημένη (3η Έκδοση) Ανοικτή Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για την Υποβολή Προτάσεων Πράξεων στο Πρόγραμμα ΧΜ ΕΟΧ 2009-2014 (Χρηματοδοτικός Μηχανισμός Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου) στην Θεματική Περιοχή: GR03 - Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας.Διακρατική συνεργασία στη Νοτιοανατολική Ευρώπη για τη βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης και επίδοσης των κτιρίων

Η υποστήριξη της Δημόσιας Διοίκησης στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, σε περιφερειακό και τοπικό επίπεδο, ώστε να αναπτύξει και να διατηρήσει πολιτικές και μηχανισμούς για τη βελτίωση της ενεργειακής αποδοτικότητας των κτιρίων προς μία βιώσιμη ανάπτυξη αποτελεί τον σκοπό του έργου TRACE (SEE/D/0170/2.4/X), το οποίο υλοποιείται στο πλαίσιο του Προγράμματος Διακρατικής Συνεργασίας South East Europe.Νέες υπηρεσίες από το ΚΑΠΕ

Δύο νέες υπηρεσίες παρέχει στην αγορά το ΚΑΠΕ, στον τομέα των Θερμικών Ηλιακών Συστημάτων. Συγκεκριμένα, το ΚΑΠΕ, αξιοποιώντας την τεχνογνωσία και την εμπειρία του από τη συμμετοχή σε σχετικά Ευρωπαϊκά/εθνικά έργα και Ιδιωτικά Συμφωνητικά, αναλαμβάνει την εκπόνηση :

· Μελέτης σκοπιμότητας ηλιοθερμικού σταθμού με συγκέντρωση ακτινοβολίας
· Προμελέτης ηλιοθερμικού σταθμού με συγκέντρωση ακτινοβολίαςAνακοίνωση Δημόσιας Διαβούλευσης
για το έργο ΠΡΑΣΙΝΟ ΝΗΣΙ – ΑΗ ΣΤΡΑΤΗΣ

Το ΚΑΠΕ, ως φορέας υλοποίησης του έργου ΠΡΑΣΙΝΟ ΝΗΣΙ – ΑΗ ΣΤΡΑΤΗΣ, πρόκειται να προβεί σε δημόσια διαβούλευση η οποία θα επικεντρώνεται αποκλειστικά στον τομέα της ηλεκτροπαραγωγής από ΑΠΕ. Η διαβούλευση έχει στόχο τη διαμόρφωση των τελικών τεχνικών προδιαγραφών και της μεθοδολογίας υλοποίησης του έργου μέσω κατάθεσης προτάσεων από φορείς και εταιρείες.

Aνακοίνωση - Φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος  
Εγκύκλιοι ΚΑΠΕ για τη διαδικασία έκδοσης πιστοποιητικών και βεβαιώσεων σχετικών με το νόμο 3468/06.
 

 

 

 

 


Εξοικονόμηση Ενέργειας


Υπηρεσία Αναζήτησης Τεχνολογιών


 
EΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ & ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ - ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ & ΠΟΛΙΤΗΣ