Επικοινωνία
AΙΟΛΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΚΑΠΕ


 

   

Καλώς 'Ηρθατε στο Δικτυακό Τόπο του ΚΑΠΕ
Το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών και Εξοικονόμησης Ενέργειας είναι ο εθνικός φορέας για την προώθηση των Ανανεώσιμων Πηγών, της Ορθολογικής Χρήσης και της Εξοικονόμησης Ενέργειας.
Στο σύγχρονο ενεργειακό τοπίο το ΚΑΠΕ δραστηριοποιείται δυναμικά, στο πλαίσιο της εθνικής και κοινοτικής πολιτικής και νομοθεσίας, για την προστασία του περιβάλλοντος και την αειφόρο ανάπτυξη.
Στην πρωτοπορία των τεχνολογικών εξελίξεων υλοποιεί καινοτόμα έργα και σημαντικές δράσεις για την διάδοση και εδραίωση των νέων ενεργειακών τεχνολογιών.
   

ΕΠΙΚΑΙΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑΟλοκληρώθηκε η ημερίδα του ΚΑΠΕ για τον Χρηματοδοτικό Μηχανισμό του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η Ενημερωτική Ημερίδα με θέμα «Ανάπτυξη Διμερών Σχέσεων στο Πλαίσιο του Χρηματοδοτικού Μηχανισμού του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (ΧΜ ΕΟΧ)2009-2014» που διοργάνωσε το ΚΑΠΕ, στις 11 Σεπτεμβρίου 2014 στην Αθήνα. Την εκδήλωση χαιρέτησαν ο Υπουργός ΠΕΚΑ κ. Γιάννης Μανίατης και ο Γενικός Γραμματέας Επενδύσεων ΕΣΠΑ κ. Γιώργος Γιαννούσης. Παρουσιάστηκαν και αναλύθηκαν οι δυνατότητες που παρέχει ο Χρηματοδοτικός Μηχανισμός του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου για την πραγματοποίηση έργων ΑΠΕ σε κοινότητες και νησιά της χώρας, αλλά και για τη μεταφορά τεχνογνωσίας, τεχνολογίας και την ανάπτυξη συνεργατικών σχηματισμών. 

Εβδομάδα Κινητικότητας - «Κάνε το Σωστό Συνδυασμό»

Το ΚΑΠΕ σε συνεργασία με τις Συγκοινωνίες Αθηνών (ΟΑΣΑ Α.Ε, ΣΤΑΣΥ Α.Ε, ΟΣΥ Α.Ε) και το Δήμο Αθηναίων, συμμετέχει και φέτος στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2014 (16-22 Σεπτεμβρίου) προωθώντας την καμπάνια της Ευρωπαϊκής Επιτροπής «Κάνε το Σωστό Συνδυασμό» (Do The Right Mix). Η καμπάνια βοηθά τους πολίτες στην επιλογή του καλύτερου συνδυασμού για τις μετακινήσεις τους στην πόλη.

Το ΚΑΠΕ με ειδικό stand θα παραβρίσκεται στις ακόλουθες εκδηλώσεις:

19/09: 18.00 – 21.00, Τεχνόπολη Athens Bike Festival
20/09: 10.00 – 21.00, Τεχνόπολη Athens Bike Festival
21/09: 10.00 – 21.00, Τεχνόπολη Athens Bike Festival
22/09: 09.00 – 17.00, Πνευματικό Κέντρο Δήμου Αθηναίων (Ακαδημίας)

Στις εκδηλώσεις αυτές θα διανεμηθεί ενημερωτικό υλικό, για την προώθηση της καμπάνιας Do The Right Mix, ενώ θα διεξαχθεί και σχετικός ηλεκτρονικός διαγωνισμός μέσω facebook.

Κατά τη διάρκεια της Εβδομάδας Κινητικότητας 2014 (16-22 Σεπτεμβρίου) το βίντεο της καμπάνιας θα προβάλλεται στις οθόνες των σταθμών του μετρό, τραμ και του ΗΣΑΠ των Συγκοινωνιών Αθηνών καθώς και σε οθόνες του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών.
ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΚΑΠΕ ΓΙΑ ΤΑ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΑ ΦΥΤΑ ΚΑΙ ΠΡΟΪΟΝΤΑ

Φυτά που μπορούν να καλλιεργηθούν για παραγωγή ενέργειας και άλλες επιλεγμένες βιομηχανικές εφαρμογές, όπως έλαια, ίνες, ρητίνες, φαρμακευτικά κι άλλα προϊόντα, θα παρουσιαστούν στο Διεθνές Συνέδριο AAIC 2014 μετίτλο “Βιομηχανικά φυτά και προϊόντα” (“Industrial Crops and Products”), που συνδιοργανώνουν το ΚΑΠΕ και ο Οργανισμός για την Ανάπτυξη των Βιομηχανικών Φυτών (Association for the Advancement of Industrial Crops - ΑΑIC) στην Αθήνα, στις 15-18 Σεπτεμβρίου 2014.
Χρηματοδοτικός Μηχανισμός Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου

Δημοσιοποιήθηκε η Επικαιροποιημένη (2η Έκδοση) Ανοικτή Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για την Υποβολή Προτάσεων Πράξεων στο Πρόγραμμα ΧΜ ΕΟΧ 2009-2014 (Χρηματοδοτικός Μηχανισμός Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου) στην Θεματική Περιοχή: GR03 - Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας.

 
 Διακρατική συνεργασία στη Νοτιοανατολική Ευρώπη για τη βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης και επίδοσης των κτιρίων

Η υποστήριξη της Δημόσιας Διοίκησης στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, σε περιφερειακό και τοπικό επίπεδο, ώστε να αναπτύξει και να διατηρήσει πολιτικές και μηχανισμούς για τη βελτίωση της ενεργειακής αποδοτικότητας των κτιρίων προς μία βιώσιμη ανάπτυξη αποτελεί τον σκοπό του έργου TRACE (SEE/D/0170/2.4/X), το οποίο υλοποιείται στο πλαίσιο του Προγράμματος Διακρατικής Συνεργασίας South East Europe.Ευρωπαϊκός Οικονομικός Χώρος (ΕΟΧ) Χρηματοδοτικός Μηχανισμός 2009-2014: Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας

Δημοσιοποιήθηκε η Πρώτη Ανοιχτή Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για την Υποβολή Προτάσεων Πράξεων στο Πρόγραμμα ΧΜ ΕΟΧ 2009-2014 (Χρηματοδοτικός Μηχανισμός Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου) στην Θεματική Περιοχή: GR03 - Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας.
Απονομή του βραβείου ENERGY GLOBE Greece 2014στο ΚΑΠΕ

Στο ΚΑΠΕ απένειμε η Advantage Austria το βραβείο National Energy Globe Ελλάδας για το ξεχωριστό ερευνητικό του έργο LOW-BIN: «Αποδοτική Ηλεκτροπαραγωγή Δυαδικού Κύκλου με θερμική πηγή την Γεωθερμία Χαμηλών Θερμοκρασιών», που αποσκοπεί στην παραγωγή φτηνής και περιβαλλοντικά καθαρής ενέργειας.

Η εκδήλωση για την απονομή του βραβείου έγινε τη Δευτέρα 12 Μαΐου 2014 και κατά τη διάρκειά της απηύφθυναν σύντομο χαιρετισμό ο Υπουργός ΠΕΚΑ κύριος Γιάννης Μανιάτης, η Πρέσβης της Αυστρίας Δρ. Melitta Schubert και ο Πρόεδρος του ΚΑΠΕ κύριος Κωνσταντίνος Κουρνιώτης.

Το βραβείο παρέλαβε ο Επιστημονικός Υπεύθυνος του έργου Δρ. Κωνσταντίνος Καρύτσας, από τον Εμπορικό Σύμβουλο της Αυστριακής Πρεσβείας κύριο Bruno Freytag.


Νέες υπηρεσίες από το ΚΑΠΕ

Δύο νέες υπηρεσίες παρέχει στην αγορά το ΚΑΠΕ, στον τομέα των Θερμικών Ηλιακών Συστημάτων. Συγκεκριμένα, το ΚΑΠΕ, αξιοποιώντας την τεχνογνωσία και την εμπειρία του από τη συμμετοχή σε σχετικά Ευρωπαϊκά/εθνικά έργα και Ιδιωτικά Συμφωνητικά, αναλαμβάνει την εκπόνηση :

· Μελέτης σκοπιμότητας ηλιοθερμικού σταθμού με συγκέντρωση ακτινοβολίας
· Προμελέτης ηλιοθερμικού σταθμού με συγκέντρωση ακτινοβολίαςAνακοίνωση Δημόσιας Διαβούλευσης
για το έργο ΠΡΑΣΙΝΟ ΝΗΣΙ – ΑΗ ΣΤΡΑΤΗΣ

Το ΚΑΠΕ, ως φορέας υλοποίησης του έργου ΠΡΑΣΙΝΟ ΝΗΣΙ – ΑΗ ΣΤΡΑΤΗΣ, πρόκειται να προβεί σε δημόσια διαβούλευση η οποία θα επικεντρώνεται αποκλειστικά στον τομέα της ηλεκτροπαραγωγής από ΑΠΕ. Η διαβούλευση έχει στόχο τη διαμόρφωση των τελικών τεχνικών προδιαγραφών και της μεθοδολογίας υλοποίησης του έργου μέσω κατάθεσης προτάσεων από φορείς και εταιρείες.

Aνακοίνωση - Φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος  
Εγκύκλιοι ΚΑΠΕ για τη διαδικασία έκδοσης πιστοποιητικών και βεβαιώσεων σχετικών με το νόμο 3468/06.
 

 

 

 

 


Εξοικονόμηση Ενέργειας


Υπηρεσία Αναζήτησης Τεχνολογιών


 
EΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ & ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ - ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ & ΠΟΛΙΤΗΣ