Νέα

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

Δελτία Τύπου


  ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ & ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

 
ΚΕΝΤΡΟ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΩΝ ΠΗΓΩΝ ΚΑΙ
ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

 

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΙΣΡΑΗΛΙΝΗΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΙΑΣ ΣΤΟ ΚΑΠΕ


Πικέρμι, 19 Σεπτεμβρίου 2016

 

Επίσκεψη στις εγκαταστάσεις του ΚΑΠΕ στο Πικέρμι πραγματοποίησε, τη Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου, τριμελής αντιπροσωπεία του Συνδέσμου Πράσινης Ενέργειας του Ισραήλ (Green Energy Association of Israel – GEA-IL), με επικεφαλής τον Γενικό Διευθυντή και ιδρυτή της οργάνωσης κ. Eitan Parnass, συνοδευόμενο από τον Δρα Ilan Suliman, πρώην Αντιπρόεδρο της Ισραηλινής Αρχής Δημοσίων Επιχειρήσεων Κοινής Ωφέλειας (Israeli Public Utilities Authority) και ιδρυτή της εταιρείας «Iscon E&R Ltd,» και τον κ. Moshe Avihay, Πρόεδρο της «Energy Efficiency Company». Την αντιπροσωπεία συνόδευε η Συντονίστρια εμπορικών θεμάτων της Πρεσβείας του Ισραήλ στην Ελλάδα κα Νέλλη Λεών. O GEA-IL αποτελεί την κύρια οργάνωση προώθησης της πράσινης ενέργειας στο Ισραήλ, η οποία προάγει την παραγωγή ενέργειας από ΑΠΕ και την ενεργειακή αποδοτικότητα στην χώρα.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, η οποία εντάσσεται στο πρόγραμμα σχετικής πρωτοβουλίας της Πρεσβείας του Ισραήλ στην Αθήνα, στελέχη του ΚΑΠΕ παρουσίασαν τις κυριότερες δραστηριότητες και επιλεγμένα έργα που υλοποιεί το Κέντρο στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Συζητήθηκε η υπάρχουσα κατάσταση στον τομέα των ΑΠΕ και της εξοικονόμησης ενέργειας, οι τρόποι χρηματοδότησης των σχετικών έργων και οι δυνατότητες ανταλλαγής τεχνογνωσίας.

Από τις δύο πλευρές τονίστηκε η ανάγκη για διεύρυνση της διμερούς συνεργασίας σε δράσεις έρευνας και ανάπτυξης τεχνολογίας σε όλους τους τομείς ΑΠΕ, με ιδιαίτερη έμφαση σε θέματα ηλιακής ενέργειας, στα φωτοβολταϊκά & τα συγκεντρωτικά ηλιακά συστήματα με αποθήκευση. Οι συζητήσεις επικεντρώθηκαν και στη συμπαραγωγή ηλεκτρισμού & θερμότητας, όπως επίσης και στις εφαρμογές εξοικονόμησης ενέργειας σε κτήρια, όπου με βάση την υπάρχουσα εμπειρία και τις δυνατότητες των δύο χωρών, διαπιστώθηκε αμοιβαίο ενδιαφέρον και δυναμικό πεδίο για την ανάπτυξη κοινών δράσεων.