Νέα

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

Δελτία Τύπου


  ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ & ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ

 
ΚΕΝΤΡΟ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΩΝ ΠΗΓΩΝ ΚΑΙ
ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Παρουσιάστηκε στη Λάρισα το νέο πρόγραμμα του ΥΠΕΚΑ
«Αστικές Βιοκλιματικές Αναπλάσεις»

 

Παρασκευή 6 Μαΐου 2011

 

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 5 Μαΐου 2011 στη Λάρισα η παρουσίαση του νέου προγράμματος του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής «Αστικές Βιοκλιματικές Αναπλάσεις», στους εκπροσώπους των περιφερειών και των δήμων της Θεσσαλίας, της Στερεάς Ελλάδας και της Ηπείρου.

Η παρουσίαση πραγματοποιήθηκε από τον καθηγητή κ. Ματθαίο Σανταμούρη, Πρόεδρο του Κέντρου Ανανεώσιμων Πηγών και Εξοικονόμησης Ενέργειας-ΚΑΠΕ, που αποτελεί το φορέα διαχείρισης του προγράμματος και έχει αναλάβει την επιλογή, παρακολούθηση, επιστημονική και οικονομική αξιολόγηση των έργων.

Το πρόγραμμα αφορά σε βιοκλιματικές επεμβάσεις σε αστικές περιοχές που παρουσιάζουν σημαντικό κλιματικό πρόβλημα, σε όλους τους δήμους και τις περιφέρεις της χώρας και χρηματοδοτείται με προϋπολογισμό 60 εκατ. ευρώ από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη» (ΕΠΠΕΡΑΑ) και το Ταμείο Συνοχής. Οι αναπλάσεις αυτές έχουν σκοπό τη βελτίωση της ζωής και της περιβαλλοντικής άνεσης των κατοίκων περιοχών με κλιματικό πρόβλημα, τον περιορισμό της κατανάλωσης ενέργειας και της έκλυσης των αερίων του θερμοκηπίου και, ως εκ τούτου, τη συμβολή στην αναστροφή της κλιματικής μεταβολής.

Επιπρόσθετα, η σύνταξη βιοκλιματικών - περιβαλλοντικών αρχών για τις αστικές περιοχές θα αποτελέσει την αρχή μιας συζήτησης για τον κλιματικό σχεδιασμό των ελληνικών πόλεων και την πιλοτική εφαρμογή βιοκλιματικών αστικών αναπλάσεων, με απώτερο στόχο την προετοιμασία ενός μεγαλύτερου προγράμματος.

Την εκδήλωση χαιρέτισε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κ. Αγοραστός, ενώ ακολούθησε συζήτηση πάνω στις διαδικασίες συμμετοχής των Δήμων και στις προδιαγραφές του προγράμματος_______________

 

 

 

 

-------------------------------------------

Ευρωπαϊκή Ένωση

Ταμείο Συνοχής