Νέα

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

Δελτία Τύπου


  ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ & ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ

 
ΚΕΝΤΡΟ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΩΝ ΠΗΓΩΝ ΚΑΙ
ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Διεθνής διαγωνισμός για εξοικονόμηση ενέργειας
από επιχειρήσεις και βιομηχανίες

 

Πικέρμι, 01.03.2012

 

 

 

Διεθνή διαγωνισμό για την εξοικονόμηση ενέργειας σε επιχειρήσεις και βιομηχανίες προκηρύσσει για το 2012 ο Γερμανικός Οργανισμός Ενέργειας, - DeutscheEnergie-AgenturGmbHdena”. Στο διαγωνισμό μπορούν να λάβουν μέρος εταιρείες οι οποίες, κατά τη διάρκεια λειτουργίας τους, έχουν υλοποιήσει καινοτόμα μέτρα για την αύξηση της εξοικονόμησης ενέργειας. Οι συμμετοχές θα αφορούν υποδειγματικά μέτρα-παρεμβάσεις που βελτιώνουν την ενεργειακή αποδοτικότητα της επιχείρησης και θα κριθούν με βάση την εξοικονόμηση ενέργειας που επιτυγχάνουν, την οικονομική τους βιωσιμότητα, τον καινοτόμο χαρακτήρα, τον περιβαλλοντικό τους αντίκτυπο, κ.ά.

Ο διαγωνισμός πραγματοποιείται στο πλαίσιο καμπάνιας για την προώθηση της ενεργειακής αποδοτικότητας, που χρηματοδοτεί το Ομοσπονδιακό Υπουργείο Οικονομικών και Τεχνολογίας της Γερμανίας. Βασικοί υποστηρικτές του διαγωνισμού, που τελεί υπό την αιγίδα του γερμανού Υπουργού Οικονομικών PhilippRosler, είναι οι εταιρείες DZBANKAG, ImtechDeutschlandGmbH & Co. KG και SiemensAG. Ο.

Ο Γερμανικός Οργανισμός Ενέργειας θα προσφέρει στους τρεις νικητές του διαγωνισμού χρηματικά έπαθλα 30.000 ευρώ, τα οποία θα παραλάβουν κατά τη διάρκεια του 3 ου συνεδρίου του οργανισμού στο Βερολίνο το Σεπτέμβριο του 2012.

Περισσότερες πληροφορίες και αιτήσεις υποψηφιότητας είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα www.industrie-energieeffizienz.de/eea2012-en.