Νέα

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

Δελτία Τύπου


  ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ
ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΡΕΥΝΑΣ & ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ

Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Διαγωνισμός ζωγραφικής για την εξοικονόμηση ενέργειας



Δευτέρα, 5 Μαϊου 2008


Μαθητές όλων τάξεων του Δημοτικού και του Γυμνασίου καλούνται να λάβουν μέρος στον Διαγωνισμό Ζωγραφικής που συνδιοργανώνουν ο Σύνδεσμος 21ΟΤΑ ΒΑ Αθήνας για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη και το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΚΑΠΕ) , με τίτλο « Η Ενέργεια, Εμείς και το Περιβάλλον ».

 

Η θεματολογία του διαγωνισμού αφορά στη σχέση της ενέργειας με το περιβάλλον και τις λύσεις που προσφέρουν η εφαρμογή μέτρων εξοικονόμησης και ορθολογικής χρήσης της ενέργειας. Οι μικροί καλλιτέχνες καλούνται να αντλήσουν έμπνευση από τον χώρο της τεχνολογίας, να προβληματισθούν δημιουργικά και να απεικονίσουν με χρώμα και φαντασία ιδέες, τεχνικές & πρακτικές που μπορούμε να εφαρμόσουμε για να περιορίσουμε την κατανάλωση ενέργειας.

 

Δικαίωμα συμμετοχής στο διαγωνισμό έχουν παιδιά και έφηβοι ηλικίας 6-15 ετών, που κατοικούν ή φοιτούν σε σχολεία των Δήμων που ανήκουν στο Σύνδεσμο 21ΟΤΑ ή παρακολουθούν μαθήματα σε καλλιτεχνικές σχολές ή εργαστήρια των Δήμων αυτών.

 

Η αξιολόγηση των έργων θα γίνει από Επιτροπή, στην οποία θα μετέχουν έγκριτοι επιστήμονες, καλλιτέχνες και εκπρόσωποι των δήμων. Τα βραβεία που θα απονεμηθούν είναι τιμητικά και αφορούν σε τρεις ηλικιακές ομάδες. Στην πρώτη κατηγορία περιλαμβάνονται έργα παιδιών ηλικίας 6-8 ετών, στη δεύτερη κατηγορία ηλικίας 9-11 ετών, ενώ στην τρίτη κατηγορία έργα εφήβων ηλικίας 12-15 ετών. Οι όροι και το έντυπο συμμετοχής του διαγωνισμού βρίσκονται στην ιστοσελίδα του ΚΑΠΕ στο Διαδίκτυο: www.cres.gr

 

Η τελευταία ημερομηνία υποβολής υποψηφιοτήτων είναι η Παρασκευή 23 Μαΐου 2008
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο ΚΑΠΕ, κα Φ. Στεφάνου, τηλ. 210-6603321,
e - mail : flora@cres.gr