Νέα

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

Δελτία Τύπου


  ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ
ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΡΕΥΝΑΣ & ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ

Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΑΠΕ

ΓΙΑ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ ΣΤΑ ΚΤΙΡΙΑ

 

 


Πέμπτη 22 Μαϊου 2008

 

Ημερίδα με θέμα τις νέες ενεργειακές τεχνολογίες στα κτίρια στην Ευρώπη και την Κίνα διοργανώνει το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας-ΚΑΠΕ την Πέμπτη 12 Ιουνίου, στην Αθήνα, στο ξενοδοχείο Imperial (Πλατεία Καραϊσκάκη).

Η ημερίδα πραγματοποιείται στο πλαίσιο του έργου «Λέσχη οικολογικών κτιρίων- ECO - BUILDING CLUB », που στοχεύει στη διάδοση των νέων τεχνολογιών ανανεώσιμων πηγών και εξοικονόμησης ενέργειας στον κτιριακό τομέα. Κατά τη διάρκεια της θα γίνει παρουσίαση των δράσεων έργου και του δικτυακού τόπου που έχει δημιουργηθεί για την εγγραφή των ενδιαφερομένων και την ανταλλαγή πληροφορίας και εμπειριών.

Η ημερίδα απευθύνεται σε κατασκευαστικές εταιρείες, βιομηχανίες δομικών υλικών, κατασκευαστές συστημάτων ηλιακής ενέργειας, εκπροσώπους τοπικής αυτοδιοίκησης, ερευνητικά κέντρα, πανεπιστήμια, εκπροσώπους συλλόγων ιδιοκτητών κτιρίων, κ.α.

 

Την ίδια μέρα και στον ίδιο χώρο, το ΚΑΠΕ διοργανώνει σεμινάριο για το έργο RESHAPE: Ανακαίνιση Κοινωνικής Κατοικίας και Προετοιμασία για την Εφαρμογή της Οδηγίας για την Ενεργειακή Απόδοση των Κτιρίων. Στόχος του έργου είναι η συμβολή στην εφαρμογή της Ευρωπαϊκής Οδηγίας για την Ενεργειακή Απόδοση των Κτιρίων και στο σεμινάριο θα παρουσιαστούν σενάρια που εξετάστηκαν για την ανακαίνιση των κτιρίων και προτάσεις σχετικά με τις διαδικασίες ενεργειακής πιστοποίησης στο πλαίσιο της Οδηγίας.

Η είσοδος και στις δύο εκδηλώσεις θα είναι ελεύθερη.
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο ΚΑΠΕ,
κα Δ. Μηναδάκη τηλ. 210 6603311, fax 210 6603301-2, e - mail : minadaki
@cres.gr



___________________