Νέα

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

Δελτία Τύπου


  ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ
ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΡΕΥΝΑΣ & ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ

Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ, ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΗ ΟΔΗΓΗΣΗ (ECO-DRIVING) ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΟΤΖΙΑ

Το Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2007, θα πραγματοποιηθεί από το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (Κ.Α.Π.Ε.) η έναρξη της Εθνικής Δράσης για την προώθηση της Οικονομικής, Οικολογικής και Ασφαλούς Οδήγησης (Eco - Driving), στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Δήμου Αθηναίων για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας, στην Πλατεία Κοτζιά.

Το Eco - Driving , αποτελεί έναν έξυπνο τρόπο οδήγησης που μπορεί να εφαρμοστεί σε όλα τα οδικά οχήματα. Με την υιοθέτηση απλών μέτρων και τεχνικών από τον οδηγό επιτυγχάνονται σημαντικά οφέλη, καθώς μειώνεται η κατανάλωση καυσίμου (10-15%) και οι εκπομπές CO 2 και άλλων ρύπων και ενισχύεται η οδική ασφάλεια. Η Εθνική Δράση για την προώθηση της Οικονομικής, Οικολογικής και Ασφαλούς Οδήγησης ( Eco - Driving ) που υλοποιείται από το ΚΑΠΕ, αποτελεί μέρος Ευρωπαϊκής καμπάνιας και υποστηρίζεται από το Υπουργείο Μεταφορών και το Υπουργείο Ανάπτυξης.

Η δράση του Eco - Driving ξεκινά ταυτόχρονα σε εννέα ευρωπαϊκές χώρες, κατά τη διάρκεια της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας , με διττό στόχο: τη χρήση αειφόρων τρόπων μεταφοράς και την ενθάρρυνση της συνετής χρήσης οχημάτων κατά τρόπο οικονομικό, ασφαλή και περιβαλλοντικά φιλικό.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων αυτών ο Δήμος Αθηναίων θα διαμορφώσει ένα ειδικό χώρο στην πλατεία Κοτζιά, στον οποίο θα φιλοξενηθεί ο προσομοιωτής Eco - Driving του ΚΑΠΕ. Οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να οδηγήσουν τον προσομοιωτή και να προμηθευτούν φυλλάδια και έντυπο υλικό σχετικό με το Eco-Driving.

Περισσότερες πληροφορίες στις ιστοσελίδες: www.ecodriving.gr, www.ecodrive.org

 


______________________