Νέα

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

Δελτία Τύπου


  ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ & ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ

 
ΚΕΝΤΡΟ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΩΝ ΠΗΓΩΝ ΚΑΙ
ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΑΠΕ ΣΤΗ N ΕΚΘΕΣΗ ECOTEC

 

Πικέρμι, 19 Απριλίου 2010

 

Δύο εκδηλώσεις θα πραγματοποιήσει το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών και Εξοικονόμησης Ενέργειας (ΚΑΠΕ) στο πλαίσιο του Ecoforum της 3ης Διεθνούς Έκθεσης «ECOTEC –Τεχνολογίες Περιβάλλοντος & Φωτοβολταϊκά Συστήματα» που θα λάβει χώρα στο διάστημα 22-25 Απριλίου 2010, στο εκθεσιακό κέντρο Expo Athens, στην Ανθούσα Αττικής.

 

Το ΚΑΠΕ , συμμετέχοντας στο έργο EUBIONET III (http://www.eubionet.net), -«Ευφυής Ενέργεια για την Ευρώπη», διοργανώνει την Πέμπτη, 22 Απριλίου 2010 και ώρα 16:00 στην Αίθουσα Εκδηλώσεων Β του Εκθεσιακού Κέντρου Expo Athens , σεμινάριο με τίτλο: «Συστήματα θέρμανσης με βιομάζα». Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου θα παρουσιαστούν τα ακόλουθα ζητήματα:

•  Τα εμπόδια της αγοράς των καυσίμων βιομάζας

 

•  Είδη βιομάζας για παραγωγή θερμότητας

 

•  Πρότυπα στερεών βιοκαυσίμων

 

•  Συστήματα παραγωγής θερμότητας

 

•  Προβλήματα στη χρήση βιομάζας

 

•  Προβλήματα στην εφοδιαστική αλυσίδα

Το σεμινάριο απευθύνεται σε παραγωγούς καυσίμων βιομάζας, στη βιομηχανία, σε κατασκευαστές λεβήτων, σε δημοτικές επιχειρήσεις, και επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στον τομέα της βιομάζας και της παραγωγής θέρμανσης ψύξης.

 

Επιπρόσθετα, την Παρασκευή 23 Απριλίου και ώρα 10:30, σ το πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου Alter - motive (http://www.alter-motive.org), το ΚΑΠΕ διοργανώνει ημερίδα με θέμα « Εναλλακτικά Καύσιμα για Πράσινες Μεταφορές» . Κατά τη διάρκεια της ημερίδας θα αναλυθούν εργαλεία και θα προταθούν μέτρα και πολιτικές για την ενίσχυση των πράσινων μεταφορών και την επιτάχυνση της διείσδυσης των βιοκαυσίμων-εναλλακτικών καυσίμων στην ελληνική αγορά.

 

Η ημερίδα απευθύνεται σε επαγγελματίες, στελέχη που δραστηριοποιούνται στον τομέα διαχείρισης και πολιτικής των μεταφορών και αναζητούν νέους τρόπους για αποδοτικές, βιώσιμες και «πράσινες» μεταφορές.

 

Η είσοδος και στις δύο εκδηλώσεις θα είναι ελεύθερη.

 

 

 

______________