Νέα

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

Δελτία Τύπου


  ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ
ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΡΕΥΝΑΣ & ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ

Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ ΚΑΠΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ – ΨΥΞΗΣ
ΜΕ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ ΠΗΓΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ


Τρίτη, 11 Νοεμβρίου 2008

Το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας- ΚΑΠΕ, στοχεύοντας στην προώθηση των φιλικών προς το περιβάλλον ενεργειακών τεχνολογιών στον κτιριακό τομέα και επιδιώκοντας τη συνεχή πληροφόρηση τεχνικών και επιστημόνων, διοργανώνει την Παρασκευή, 14 Νοεμβρίου 2008 στο Ξενοδοχείο Amalia (Λεωφ. Αμαλίας 10, Αθήνα) ημερίδα με θέμα «Εφαρμογές Θέρμανσης – Ψύξης με Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας».

Σκοπός της ημερίδας είναι η ενημέρωση για τις δυνατότητες και τις εφαρμογές των νέων τεχνολογιών θέρμανσης και ψύξης με Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας στα κτίρια και η δημιουργία μιας πλατφόρμας επικοινωνίας ανάμεσα στη βιομηχανία, τα ερευνητικά κέντρα και τα πανεπιστήμια και στους χρήστες της τεχνολογίας μηχανικούς, αρχιτέκτονες, τοπική αυτοδιοίκηση, υπευθύνους διαχείρισης κτιρίων και ιδιοκτήτες κατοικιών. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα γίνει παρουσίαση των Ευρωπαϊκών έργων ASTECH: “Νέες ενεργειακές τεχνολογίες για θέρμανση - ψύξη” και SOLAIR: “Διείσδυση των συστημάτων ηλιακού κλιματισμού στην αγορά για μικρές και μεσαίες εφαρμογές σε κατοικίες και εμπορικά κτίρια”, ενώ θα αναφερθούν επιτυχημένα παραδείγματα εφαρμογών θέρμανσης – ψύξης από ηλιακά συστήματα, γεωθερμικές αντλίες και βιομάζα.

Η ημερίδα απευθύνεται σε εκπροσώπους της βιομηχανίας παραγωγής - εισαγωγής εξοπλισμού θέρμανσης-ψύξης, πανεπιστήμια, ερευνητικά κέντρα, τοπική αυτοδιοίκηση, διαχειριστές – ιδιοκτήτες μικρών συγκροτημάτων κτηρίων και κατοικιών, κ.α..

Η είσοδος στην εκδήλωση θα είναι ελεύθερη. Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο ΚΑΠΕ, κα Δ. Μηναδάκη, τηλ 210 6603311, e-mail:minadaki@cres.gr

 

______________