Νέα

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

Δελτία Τύπου


  ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ
ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΡΕΥΝΑΣ & ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ

Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΕΡΓΟΥ ΤΟΥ ΚΑΠΕ ΣΤΗ ΣΕΡΒΙΑ


Τρίτη, 11 Νοεμβρίου 2008

Δύο εγκαταστάσεις  ηλιακών συλλεκτών εγκαινίασαν στην πόλη Cacak’ της Σερβίας, στις 3 Νοεμβρίου 2008, ο Δήμαρχος της πόλης κ. V. Stanojevic, ο Αναπληρωτής ΓΓ του Υπουργείου Εξωτερικών κ. Ν. Ταχιάος και ο Πρόεδρος του Κέντρου Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας - ΚΑΠΕ κ. Ι. Αγαπητίδης. Οι εγκαταστάσεις, συνολικής επιφάνειας 40τ.μ., τοποθετήθηκαν στο σχολικό συγκρότημα ‘’’Prehrambeno Ugostiteljska’’ και στο νηπιαγωγείο ‘BAMBΙ 1’ για να καλύπτουν ανάγκες ζεστού νερού χρήσης, ενώ προβλέπεται και η εγκατάσταση φωτοβολταϊκού συστήματος φωτισμού.

 

Το παραπάνω έργο χρηματοδοτήθηκε από το πρόγραμμα HellenicAidτου Υπουργείου Εξωτερικών, υλοποιήθηκε από το ΚΑΠΕ σε συνεργασία με την ελληνική ΜΚΟ E-conet και το Δήμο Cacakκαι είχε ως στόχους:

 

  • Την ανάπτυξη της τοπικής αγοράς θερμικών ηλιακών συστημάτων και ενίσχυση της τεχνολογικής και επιχειρηματικής συνεργασίας μεταξύ Ελλάδος και Σερβίας στον τομέα των Ανανεώσιμων Πηγών και της Εξοικονόμησης Ενέργειας.
  • Την ανάπτυξη τεχνολογικής συνεργασίας σε θέματα ΑΠΕ και ΕΞΕ, μέσω σεμιναρίων μεταφοράς τεχνογνωσίας σε θέματα ηλιακής ενέργειας.
  • Την προώθηση των εγκαταστάσεων ΑΠΕ σε δημόσια κτήρια, με μελέτη και αξιολόγηση έργων Ηλιακής Ενέργειας και Εξοικονόμησης Ενέργειας, μεγάλης κλίμακας, σε κτήρια δημόσιου ενδιαφέροντος.

 

-------

______________