Νέα

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

Δελτία Τύπου


  ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ & ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ

 
ΚΕΝΤΡΟ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΩΝ ΠΗΓΩΝ ΚΑΙ
ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

 

ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΥΠΕΓΡΑΨΑΝ ΤΟ ΚΑΠΕ
ΚΑΙ Η ΡΩΣΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

 


Πικέρμι, 30 Μαΐου 2016

 

 

Μνημόνιο αλληλοκατανόησης, που θέτει τους όρους για συνεργασία στους τομείς της ενεργειακής αποδοτικότητας και ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, υπέγραψαν, την Παρασκευή 27 Μαΐου στο Μέγαρο Μαξίμου, ο Γενικός Διευθυντής του Ομοσπονδιακού κρατικού ιδρύματος «Ρωσική Υπηρεσία Ενέργειας», A. V. Τιχόνοφ και ο Γενικός Διευθυντής του ΚΑΠΕ . Β. Κίλιας.

Το Μνημόνιο υπεγράφη παρουσία του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του Ρώσου Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν και περιγράφει τους άξονες στους οποίους θα κινηθεί η συνεργασία μεταξύ των δύο φορέων. Προβλέπει την από κοινού υλοποίηση έργων στους τομείς ενεργειακής αποδοτικότητας, αξιοποίησης ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, εισαγωγής καινοτόμων ενεργειακών τεχνολογιών, προϊόντων και υπηρεσιών, αλλά και τη βελτίωση της συνεργασίας στους προαναφερθέντες τομείς μεταξύ των ενδιαφερόμενων επιχειρηματικών φορέων και δημοσίων αρχών της Ρωσικής Ομοσπονδίας και της Ελληνικής Δημοκρατίας.

Συγκεκριμένα, προβλέπει:

  • Συνεργασία στην υλοποίηση έργων στον τομέα της ενεργειακής αποδοτικότητας, χρήσης ΑΠΕ και εισαγωγής καινοτόμων αειφορικών ενεργειακών τεχνολογιών, προϊόντων και υπηρεσιών.
  • Ανταλλαγή, σε τακτική βάση, πληροφοριών και στατιστικών δεδομένων, αλλά και εμπειρίας ως προς την εξέλιξη του νομοθετικού πλαισίου με στόχο τη μείωση των εκπομπών CO2 από τον ενεργειακό τομέα.
  • Διεξαγωγή συνεδρίων και σεμιναρίων σε θέματα ενεργειακής αποδοτικότητας, χρήσης ΑΠΕ κ.α.

Η υπογραφή του μνημονίου ανάμεσα στους δύο φορείς ανοίγει μια νέα σελίδα στην συνεργασία των δύο χωρών στον χώρο της ενέργειας και αναμένεται να δώσει ώθηση στις κοινές προσπάθειες για την ανάπτυξη των ΑΠΕ και την εξοικονόμηση ενέργειας, αλλά και στη διάνοιξη νέων επιχειρηματικών συνεργασιών.

 

___________