Νέα

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

Δελτία Τύπου


  ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ & ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ

 
ΚΕΝΤΡΟ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΩΝ ΠΗΓΩΝ ΚΑΙ
ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΠΡΟΤΥΠΕΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΒΙΩΣΙΜΗ ΕΥΡΩΠΗ - ΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ ΚΑΠΕ ΣΤΟ ΑΡΓΟΣ

 

Πικέρμι, 07.03.2012

 

 

 

Το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών και Εξοικονόμησης Ενέργειας-ΚΑΠΕ υλοποιώντας το Ευρωπαϊκό έργα ENNEREG & ENER-SUPPLY διοργανώνει εκδήλωση με θέμα «Πρότυπες Περιφέρειες για μια Βιώσιμη Ευρώπη», το Σάββατο 10 Μαρτίου 2012, στις 17.30 το απόγευμα, στην αίθουσα του επιμελητηρίου Άργους.

 

Το έργο ENNEREG - Πρότυπες Περιφέρειες για μια Βιώσιμη Ευρώπη αποσκοπεί, μεταξύ άλλων, στην υλοποίηση σχεδίων δράσης αειφόρου ενέργειας, στη δημιουργία τοπικών δικτύων ανταλλαγής πληροφοριών και εμπειριών, στον σχεδιασμό και την προετοιμασία έργων ΑΠΕ και ΕΞΕ και στην προώθηση του Συμφώνου Των Δημάρχων. Το Σύμφωνο των Δημάρχων (Covenant of Mayors) είναι μια πρωτοβουλία που έχει ως βασικό στόχο τη δημιουργία δικτύου Δημάρχων από τις πιο πρωτοποριακές πόλεις της Ευρώπης και στη συνέχεια, τη συνεργασία και την ανταλλαγή εμπειριών σε θέματα εξοικονόμησης ενέργειας. Αντίστοιχα, το έργο ENER SUPPLY «Ενεργειακή Αποδοτικότητα και ΑΠΕ – Υποστήριξη των Ενεργειακών Πολιτικών σε Τοπικό Επίπεδο» έχει ως στόχο να βελτιώσει την εμπειρία των τοπικών αρχών, μέσω μιας διαδικασίας μεταφοράς τεχνογνωσίας όσον αφορά στην αξιοποίηση των διαθέσιμων σε τοπικό επίπεδο ΑΠΕ και τον σχεδιασμό ενός αποδοτικού σχεδίου ενεργειακής διαχείρισης.

 

Η ημερίδα, την οποία έχουν προσκληθεί να χαιρετίσουν εκπρόσωποι της Περιφέρειας, των Δήμων και άλλων τοπικών φορέων, στοχεύει στην ενημέρωση των δημοτικών και περιφερειακών αρχών, καθώς και του συνόλου των θεσμικών φορέων της Περιφέρειας, σχετικά με τις νέες τεχνολογίες ΑΠΕ και ΕΞΕ, τη μεθοδολογία και τα αποτελέσματα των έργων ENER-SUPPLY και ENNEREG, την πρωτοβουλία του Συμφώνου των Δημάρχων και τα οφέλη που προκύπτουν για τους τοπικούς και περιφερειακούς φορείς από τη συμμετοχή τους σ’ αυτήν.

 

Η εκδήλωση απευθύνεται σε εκπροσώπους και στελέχη της τοπικής και περιφερειακής αυτοδιοίκησης, επιμελητήρια, συλλόγους επιστημόνων, κ.ά. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη.

 

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο ΚΑΠΕ, κα Δ. Μηναδάκη, τηλ. 210 6603311, φαξ 210 6603302, e-mail: minadaki@cres.gr