Νέα

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

Δελτία Τύπου


ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΥ
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ
ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ

ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ

ΚΟΙΝΟΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ INTERREG

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

  ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ
ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΡΕΥΝΑΣ & ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ

Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ, ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ INTERREG




1 Φεβρουαρίου 2008


H
Υπηρεσία Διαχείρισης Προγραμμάτων Κοινοτικής Πρωτοβουλίας INTERREG και το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΚΑΠΕ) συνδιοργανώνουν στις 14 Φεβρουαρίου 2008, στο Ξενοδοχείο Imperial (Αχιλλέως & Μ. Αλεξάνδρου, Πλατεία Καραϊσκάκη, Αθήνα) συνέδριο με θέμα «Από τα Προγράμματα INTERREG στην Ευρωπαϊκή Εδαφική Συνεργασία: Εμπειρίες και προοπτικές στους τομείς της Ενέργειας και του Περιβάλλοντος».

 

Σκοπός του συνεδρίου είναι η λεπτομερής παρουσίαση των χρηματοδοτικών ευκαιριών για έργα σχετικά με την ενέργεια και το περιβάλλον, που προσφέρουν τα προγράμματα Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας, για την Δ' Προγραμματική Περίοδο 2007-1013 τόσο σε διασυνοριακό όσο και σε διακρατικό και διαπεριφερειακό επίπεδο.

 

Έμφαση θα δοθεί σε τέσσερις θεματικές ενότητες: τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ), την Εξοικονόμηση Ενέργειας (ΕΞΕ), την προστασία του περιβάλλοντος και τη διαχείριση φυσικών και τεχνολογικών κινδύνων. Κεντρικό άξονας και στις τέσσερις περιπτώσεις θα είναι η Καινοτομία, καθώς και η Έρευνα και Ανάπτυξη.

 

Καθότι τα Προγράμματα Ευρωπαϊκής Χωρικής Συνεργασίας αποτελούν συνέχεια των Προγραμμάτων INTERREG , θα γίνει και παρουσίαση επιτυχημένων έργων Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και Εξοικονόμησης Ενέργειας, που υλοποιήθηκαν στο πλαίσιο των Προγραμμάτων INTERREG της Περιόδου 2000-2006. Συγκεκριμένα, τα έργα-παραδείγματα, που θα παρουσιαστούν στην πρώτη θεματική του συνεδρίου, αποτελούν τους καρπούς διακρατικών (CADSES, ARCHIMED, MEDOCC), αλλά και διαπεριφερειακών συνεργασιών (EASTZONE, SOUTHZONE) του Προγράμματος INTERREG III. Ιδιαίτερη μνεία θα γίνει στα αποτελέσματα του έργου EMERGENCE 2010, το οποίο και υλοποιείται από το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΚΑΠΕ), σε συνεργασία με τη Νομαρχία Δωδεκανήσου και εταίρους τη Γαλλία, την Ισπανία, την Ιταλία, το Μαρόκο και την Τυνησία.

 

Στις 15 Φεβρουαρίου το ΚΑΠΕ θα δώσει τη δυνατότητα σε όσους συμμετέχοντες το επιθυμούν να συμμετάσχουν σε συναντήσεις, με στόχο την ανταλλαγή εμπειριών και την ανάπτυξη νέων συνεργασιών με χρονικό ορίζοντα την ερχόμενη πενταετία.

Λόγω του περιορισμένου αριθμού των θέσεων, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην Υπηρεσία Διαχείρισης Προγραμμάτων Κοινοτικής Πρωτοβουλίας INTERREG ,
κ. Θ. Χατζηκωνσταντίνου,
τηλ. 2310 469630,
fax 2310 469602,
e
-mail : tchatzikonstantinou@mou.gr
καθώς και στο ΚΑΠΕ, κα Ειρ. Καρακατσάνη
τηλ. 210 6607425,
fax 210 6603303,
e
-mail : ekarak@cres.gr

Υπηρεσία Διαχείρισης Προγραμμάτων Κοινοτικής Πρωτοβουλίας INTERREG
Λ. Γεωργικής Σχολής 65, Πυλαία, ΤΚ 57001 Θεσσαλονίκη
τηλ:: 2310 469600, fax: 2310 469602, website: www.interreg.gr
Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας
19ο χλμ. Λεωφ. Μαραθώνος, 19009 Πικέρμι
τηλ: 210 6603300, website: http://www.cres.gr, e-mail: cres@cres.gr