Νέα

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

Δελτία Τύπου


  ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ & ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ

 
ΚΕΝΤΡΟ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΩΝ ΠΗΓΩΝ ΚΑΙ
ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ημερίδα του ΚΑΠΕ στο Ναύπλιο
για τα Αειφόρα Ενεργειακά Σχέδια Δράσης στους Δήμους της Ελλάδας


Πικέρμι, 15 Οκτωβρίου 2014

 

Η ενημέρωση και η παροχή τεχνικών και οικονομικών οδηγιών για την υλοποίηση και παρακολούθηση των αειφόρων ενεργειακών σχεδίων δράσης των Δήμων της Ελλάδας, με έμφαση στην Πελοπόννησο είναι ο στόχος της ημερίδας «Αειφόρα Ενεργειακά Σχέδια Δράσης στους Δήμους της Ελλάδας: Χρηματοδότηση, Υλοποίηση, Παρακολούθηση» που διοργανώνει το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών και Εξοικονόμησης Ενέργειας-ΚΑΠΕ.

 

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Ναύπλιο, στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων Περιφέρειας Αργολίδας (Παραλιακή Οδός Ναυπλίου - Νέας Κίου), την Παρασκευή 17 Οκτωβρίου 2014 (14:30-21:00), με τη συμμετοχή τουΥπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γιάννη Μανιάτη, ο οποίος θα απευθύνει ομιλία με θέμα «η Εξοικονόμηση Ενέργειας ως νέος Πυλώνας Ανάπτυξης της Χώρας» .

 

Πιο συγκεκριμένα, η εκδήλωση στοχεύει να παράσχει υποστήριξη και κατευθύνσεις στους Δήμους για την αποτελεσματικότερη υλοποίηση των ενεργειακών σχεδίων δράσης τους και την επιλογή ολοκληρωμένων παρεμβάσεων και έργων εξοικονόμησης ενέργειας, μέσω της διασύνδεσής τους με εθνικά και ευρωπαϊκά προγράμματα, ιδιωτική χρηματοδότηση, αλλά και της συνεργασίας τους με τη βιομηχανία, τα ερευνητικά κέντρα και τα πανεπιστημιακά ιδρύματα.

Η ημερίδα απευθύνεται σε Δημάρχους, Περιφερειάρχες, Δημοτικούς και Περιφερειακούς Συμβούλους, συμβούλους ανάπτυξης των ΠΕΔ, σε στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης που ασχολούνται με θέματα ενέργειας, περιβάλλοντος και τεχνικών έργων, σε μηχανικούς, τεχνικό τύπο κλπ. Η είσοδος στην εκδήλωση θα είναι ελεύθερη.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την ημερίδα οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο ΚΑΠΕ, κα. Δ. Μηναδάκη, τηλ. 210 66 03 311, φαξ: 210 66 03 301, e-mail: minadaki@cres.gr