Νέα

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

Δελτία Τύπου


  ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ & ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ

 
ΚΕΝΤΡΟ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΩΝ ΠΗΓΩΝ ΚΑΙ
ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Επίσκεψη του Πρωθυπουργού των νήσων Cook στο ΚΑΠΕ

 

Δευτέρα 27 Ιουνίου 2011

 

Επίσκεψη γνωριμίας στο Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών και Εξοικονόμησης Ενέργειας πραγματοποίησε τη Δευτέρα 27 Ιουνίου ο Πρωθυπουργός των Νήσων Cook Hon . Henry Puna , συνοδευόμενος από τη σύμβουλο του σε θέματα Πολιτικής Repeta Puna και τον δρα Ν. Λυμπερόπουλο του Διεθνούς Κέντρου Ενεργειακών Τεχνολογιών του Οργανισμού Βιομηχανικής Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών.

 

Η επίσκεψη συνδέεται με την απόφαση της κυβέρνησης των Νήσων Cook να προχωρήσει σε ευρεία χρήση Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (15% διείσδυση ΑΠΕ μέχρι το 2015 και 100% έως το 2020), σε συνδυασμό με τεχνολογίες αποθήκευσης ενέργειας και ειδικότερα υδρογόνου.

 

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης ο κ. Puna ενημερώθηκε από τον Πρόεδρο του ΚΑΠΕ, Καθηγ. Μ. Σανταμούρη για τις δραστηριότητες του Κέντρου και ειδικότερα για τα Προγράμματα του ΥΠΕΚΑ «Πράσινα Νησιά» που διαχειρίζεται το ΚΑΠΕ, το Πράσινο Νησί – Αϊ Στράτης, το Νησί Μηδενικού Άνθρακα και το Νησί Μηδενικής Ενέργειας.

 

Ο Πρωθυπουργός των Νήσων Cook εξέφρασε το ενδιαφέρον του για την έναρξη στενής συνεργασίας μεταξύ του ΚΑΠΕ και της Κυβέρνησης του, με στόχο τη μεταφορά τεχνογνωσίας από την Ελλάδα στις Νήσους Cook , σε θέματα ανάπτυξης και σχεδιασμού ολοκληρωμένων παρεμβάσεων σε νησιωτικές κοινότητες.

 

Παράλληλα, ζήτησε συνεχή ενημέρωση για την πορεία του έργου στον Αϊ Στράτη, καθώς τα χαρακτηριστικά του συγκεκριμένου νησιού είναι παρόμοια με αυτά πολλών εκ των νησιών Cook .

 

Στη συνέχεια, ο κ. Puna ξεναγήθηκε στο Εργαστήριο Ενσωμάτωσης Τεχνολογιών ΑΠΕ & Υδρογόνου του ΚΑΠΕ, στο οποίο έγινε επίδειξη μονάδων ηλεκτρόλυσης και κυψελών καυσίμου.

 

 

______________