Νέα

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

Δελτία Τύπου


  ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ & ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ

 
ΚΕΝΤΡΟ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΩΝ ΠΗΓΩΝ ΚΑΙ
ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ ΚΑΠΕ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΗΣ ΗΛΙΑΚΗΣ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ ΚΑΙ ΨΥΞΗΣ
ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΤΡΟΦΙΜΩΝ

  

 

Στη χώρα μας, που έχει το πλεονέκτημα της υψηλής ηλιοφάνειας καθ' όλο το έτος, η σύγχρονη τεχνολογία του ηλιακού κλιματισμού, δηλαδή η αξιοποίηση της ηλιακής ενέργειας, όχι μόνο για παραγωγή ζεστού νερού, αλλά και για την κάλυψη των αναγκών ψύξης, εμφανίζεται τα τελευταία χρόνια ως μία από τις πλέον υποσχόμενες τεχνολογικά λύσεις. Η χρήση Θερμικών Ηλιακών Συστημάτων για την κάλυψη των θερμικών και ψυκτικών αναγκών των βιομηχανικών αγροτικών τροφίμων αποτελεί μια νέα και αποδοτική τεχνολογία, με σημαντικά οικονομικά και περιβαλλοντικά οφέλη.

Το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών και Εξοικονόμησης Ενέργειας (ΚΑΠΕ), διοργανώνει το Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2010 στη Θεσσαλονίκη , ημερίδα με θέμα: «Χρήση Ηλιακά Υποβοηθούμενης Θέρμανσης και Ψύξης στις Βιομηχανίες Αγροτικών Τροφίμων» , στο πλαίσιο της Agrotica 2010 , στο Διεθνές Συνεδριακό Κέντρο « Νικόλαος Γερμανός », αίθουσα Β' της HELEXPO και ώρα 11:00.

Η ημερίδα διεξάγεται στο πλαίσιο του έργου « SAHC - Solar Assisted Heating and Cooling in the Agrofood Sector » (Ευφυής Ενέργεια για την Ευρώπη), στοχεύει στην προώθηση της χρήσης της ηλιακής ενέργειας στον τομέα τροφίμων ως ένα καινοτόμο τρόπο εκπλήρωσης τόσο των αναγκών θέρμανσης χαμηλής θερμοκρασίας (40-80° C ) όσο και των αναγκών ψύξης (4-10° C με τη χρήση ψυκτικών τεχνολογιών θερμικής ενέργειας).

Κατά τη διάρκεια της ημερίδας θα αναπτυχθούν οι παρακάτω θεματικές ενότητες:

•  Ενεργειακές απαιτήσεις και καταναλώσεις στις βιομηχανίες αγροτικών τροφίμων

•  Τεχνολογίες Ηλιακής Θέρμανσης και Ψύξης

•  Υπολογισμοί εξοικονόμησης ενέργειας

•  Παραδείγματα εφαρμογών σε Ελλάδα και Ευρώπη

Η εκδήλωση απευθύνεται σε ιδιοκτήτες ή και τεχνικούς διευθυντές βιομηχανιών αγροτικών τροφίμων, διαχειριστές ενέργειας, εγκαταστάτες μηχανολογικών συστημάτων στον τριτογενή τομέα θερμικών ηλιακών συστημάτων και κλιματισμού.Η είσοδός στους εκθεσιακούς και συνεδριακούς χώρους της AGROTICA είναι δωρεάν, αλλά απαιτείται προεγγραφή στην ιστοσελίδα www.helexpo.gr . Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής, μέχρι τις 3 Φεβρουαρίου 2010, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο ΚΑΠΕ, κα Γιούλη Τρικάτσουλα, τηλ. 210 6603391, φαξ 210 6603301, e-mail: jtrik@cres.gr

 

 

______________