Νέα

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

Δελτία Τύπου


  ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ & ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ

 
ΚΕΝΤΡΟ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΩΝ ΠΗΓΩΝ ΚΑΙ
ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ ΚΑΠΕ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΠΟΔΟΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ



Πικέρμι, 11 Μαρτίου 2014

Οι ευκαιρίες για οικονομική ανάπτυξη, που προσφέρουν στην τοπική αυτοδιοίκηση οι δράσεις και εφαρμογές ενεργειακής αποδοτικότητας, είναι το θέμα της ημερίδας που διοργανώνει στη Θεσσαλονίκη το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών και Εξοικονόμησης Ενέργειας (ΚΑΠΕ), στο πλαίσιο του Συμφώνου των Δημάρχων.

 

Το Σύμφωνο των Δημάρχων (www.simfonodimarxon.eu) είναι η κυριότερη ευρωπαϊκή κίνηση στην οποία συμμετέχουν τοπικές και περιφερειακές αρχές, οι οποίες δεσμεύονται εθελοντικά να αυξήσουν την ενεργειακή απόδοση και τη χρήση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στις περιοχές τους. Με τη δέσμευσή τους, οι υπογράφοντες το Σύμφωνο σκοπεύουν να επιτύχουν και να υπερβούν το στόχο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για μείωση των εκπομπών CO 2 κατά 20% έως το 2020. Από το 2008 μέχρι σήμερα έχουν προσχωρήσει στο Σύμφωνο πάνω από 3700 Δήμοι της Ευρώπης και 84 από την Ελλάδα. Συμμετέχουν πόλεις διαφορετικού μεγέθους, από μικρές κοινότητες έως μεγάλες μητροπολιτικές περιοχές, όπως το Λονδίνο ή το Παρίσι.

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 13 Μαρτίου 2014 στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης και τελεί υπό την αιγίδα της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) , του Δήμου Θεσσαλονίκης και του Δικτύου Ελληνικών Πράσινων Πόλεων . Έχει ως στόχο την ανταλλαγή εμπειρίας και καλών πρακτικών για την ανάπτυξη και υλοποίηση Σχεδίων Δράσης για την Αειφόρο Ενέργεια (ΣΔΑΕ) μεταξύ των Δήμων που έχουν υπογράψει το Σύμφωνο, αλλά και άλλων. Θα αναδείξει τις χρηματοδοτικές ευκαιρίες και τα οικονομικά οφέλη που προκύπτουν, παρά την οικονομική κρίση, από την εφαρμογή πρακτικών ενεργειακής αποδοτικότητας στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

 

Η εκδήλωση απευθύνεται σε Δημάρχους, Περιφερειάρχες, Δημοτικούς και Περιφερειακούς Συμβούλους, συμβούλους ανάπτυξης των Περιφερειακών Ενώσεων Δήμων, σε στελέχη της ΤΑ που ασχολούνται με θέματα ενέργειας, περιβάλλοντος και τεχνικών έργων κ.ά. Η είσοδος είναι ελεύθερη.