Νέα

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

Δελτία Τύπου


  ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ
ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΡΕΥΝΑΣ & ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ

Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΚΑΠΕ) διοργανώνει συνάντηση με θέμα «Αναπτυξιακή συνεργασία στον τομέα των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ) και της Εξοικονόμησης Ενέργειας (ΕΞΕ)» , με αφορμή τα αντίστοιχα αναπτυξιακά προγράμματα που υλοποιεί, με πόρους της Υπηρεσίας Διεθνούς Αναπτυξιακής Συνεργασίας του Υπουργείου Εξωτερικών ( Hellenic Aid ) .

 

Η εκδήλωση, που πραγματοποιείται με πρωτοβουλία της Γενικής Γραμματείας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων & Αναπτυξιακής Συνεργασίας του Υπουργείου Εξωτερικών και με τη συνεργασία του Υπουργείου Ανάπτυξης, Θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, τη Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2007 .

 

Βασικοί ομιλητές στην εκδήλωση θα είναι ο Γεν. Γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Αναπτυξιακής Συνεργασίας του Υπουργείου Εξωτερικών κ. Θ. Σκυλακάκης , ο Γεν. Γραμματέας Υπουργείου Ανάπτυξης κ. Κ. Μουσουρούλης , ο Πρόεδρος της Ένωσης Βιομηχανιών Ηλιακής Ενέργειας κ. Μ. Καστανάκης και ο Πρόεδρος των Επενδυτών ΑΠΕ κ. Γ. Περιστέρης. Ο Πρόεδρος του ΚΑΠΕ κ. Ι. Αγαπητίδης και ο Υπεύθυνος της Διεύθυνσης Αναπτυξιακών Προγραμμάτων κ. Δ. Παπαστεφανάκης θα παρουσιάσουν έργα του ΚΑΠΕ για την ενίσχυση της συνεργασίας στον τομέα των ΑΠΕ και της ΕΞΕ και τη χρήση σύγχρονων ενεργειακών τεχνολογιών στην Τουρκία, τη Σερβία και την Αρμενία. Παράλληλα, θα παρουσιασθεί και το έργο Αποκατάστασης του Ελληνικού Τετραγώνου Αλεξάνδρειας και Δημιουργίας Κέντρου Τεχνολογίας και Αειφόρου Ανάπτυξης της Ανατολικής Μεσογείου και Μέσης Ανατολής.

 

Στην εκδήλωση έχουν προσκληθεί εκπρόσωποι των διπλωματικών αποστολών των χωρών στις οποίες υλοποιούνται τα συγκεκριμένα έργα, στελέχη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, εκπρόσωποι επαγγελματικών συνδέσμων που δραστηριοποιούνται στο χώρο των ΑΠΕ, κ.ά.