Νέα

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

Δελτία Τύπου


  ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ & ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ

 
ΚΕΝΤΡΟ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΩΝ ΠΗΓΩΝ ΚΑΙ
ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΣΤΟ ΚΑΠΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΑΙΟΛΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ


 

Πικέρμι, 2 Ιουλίου 2010


 

Το ετήσιο βραβείο της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Αιολικής Ενέργειας απονεμήθηκε φέτος στο Δρα Τάκη Χαβιαρόπουλο, Διευθυντή Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας του Κέντρου Ανανεώσιμων Πηγών & Εξοικονόμησης Ενέργειας –ΚΑΠΕ. Η βράβευση έλαβε χώρα κατά τη διάρκεια του 3ου Επιστημονικού Συνεδρίου TORQUE , που οργάνωσαν στις 28-30 Ιουνίου 2010 στο Ηράκλειο της Κρήτης το ΕΜΠ , το ΚΑΠΕ και το ΙΤΕ και παρακολούθησαν 200 περίπου σύνεδροι από όλο τον κόσμο.

Η Ευρωπαϊκή Ακαδημία Αιολικής Ενέργειας βραβεύει κάθε χρόνο έναν ευρωπαίο ερευνητή για το συνολικό επιστημονικό του έργο στην αιολική τεχνολογία. Ο Δρ Χαβιαρόπουλος , ο οποίος υπήρξε και ιδρυτικό μέλος της Ακαδημίας και πρόεδρος της στο παρελθόν, τιμήθηκε για την ιδιαίτερη συνεισφορά του στην κατανόηση της αεροδυναμικής και αεροελαστικής συμπεριφοράς των ανεμογεννητριών, καθώς και στην ανάπτυξη των προτύπων ασφαλούς λειτουργίας τους.

 

Η Ευρωπαϊκή Ακαδημία Αιολικής Ενέργειας αποτελεί το ευρωπαϊκό δίκτυο των ερευνητικών κέντρων και πανεπιστημίων που δραστηριοποιούνται στην έρευνα, τεχνολογική ανάπτυξη και εκπαίδευση στο αντικείμενο της αιολικής ενέργειας. Στο δίκτυο συμμετέχουν επτά χώρες με είκοσι εννιά φορείς μεταξύ των οποίων τα ερευνητικά κέντρα της Δανίας, Ολλανδίας, Γερμανίας, Ισπανίας κ.α. Το δίκτυο διαχειρίζεται ένα σημαντικότατο ποσοστό της συνολικής ερευνητικής και εκπαιδευτικής δραστηριότητας που λαμβάνει χώρα στην Ευρώπη στο πεδίο της αιολικής ενέργειας και από την Ελλάδα συμμετέχουν το ΚΑΠΕ, το ΕΜΠ και το Πανεπιστήμιο Πατρών.

 

 

 

______________