Νέα

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

Δελτία Τύπου


Κ.Α.Π.Ε. - Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας
19ο χλμ. Λ. Μαραθώνος, 190 09 Πικέρμι - Aττικής
Τηλ.: 210 6603300
Fax : 210 6603301-2


Πικέρμι, 17 Μαρτίου 2004



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ




ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ ΑΠΟΔΟΣΗΣ ΜΕ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΡΙΤΟΥΣ (ΧΑΤ) / ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ (ΕΠΥΕ)



Το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (Κ.Α.Π.Ε) συμμετέχει ως εμπειρογνώμων οργανισμός, εκπροσωπώντας επίσημα την Ελλάδα (Υπουργείο Ανάπτυξης), στο έργο Task X “ Energy Performance Contracting του Προγράμματος Demand Side Management ( DSM ) του Διεθνούς Οργανισμού Ενέργειας (ΔΟΕ-ΙΕΑ). Το αντικείμενο του έργου αφορά την εξέταση του μηχανισμού των Συμβάσεων Ενεργειακής Απόδοσης με Χρηματοδότηση από Τρίτους (ΧΑΤ) μέσω της δραστηριοποίησης Εταιρειών Παροχής Υπηρεσιών Ενέργειας (ΕΠΕΥ – ESCOs ) . Έμφαση δίνεται στη συγκριτική αποτίμηση θεμάτων εθνικής πολιτικής και διαδικασιών για την παροχή ολοκληρωμένων ενεργειακών υπηρεσιών με σκοπό την υλοποίηση αυτο-χρηματοδοτούμενων έργων εξοικονόμησης ενέργειας στον κτιριακό τομέα.

 

Στα πλαίσια του παραπάνω έργου και δεδομένης της σπουδαιότητας και επικαιρότητας, σε Κοινοτικό επίπεδο, των θεμάτων ενεργειακής αποδοτικότητας στην τελική κατανάλωση ενέργειας και της προώθησης των ενεργειακών υπηρεσιών, το Κ.Α.Π.Ε οργάνωσε Ημερίδα Εργασίας η οποία πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Υπουργείου Ανάπτυξης, στις 20 Φεβρουαρίου 2004. Στην Ημερίδα Εργασίας παρευρέθηκαν εμπειρογνώμονες του Διεθνούς Οργανισμού Ενέργειας, στελέχη του ΥΠΑΝ και ενεργειακών οργανισμών και εκπρόσωποι φορέων διαχείρισης δημοσίων κτιρίων, επιχειρήσεων και χρηματοπιστωτικών οργανισμών. Κατά τη διάρκεια της Ημερίδας Εργασίας, παρουσιάστηκαν διεθνείς και εθνικές δράσεις, καθώς και εμπειρίες και αποτελέσματα για το μηχανισμό των Συμβάσεων Ενεργειακής Απόδοσης με ΧΑΤ. Τέλος πραγματοποιήθηκε συζήτηση στρογγυλής τραπέζης σχετικά με το υφιστάμενο νομικό πλαίσιο καθώς και τα εμπόδια και τις προοπτικές των Συμβάσεων Ενεργειακής Απόδοσης με ΧΑΤ για την εξοικονόμηση ενέργειας και την αναβάθμιση της περιβαλλοντικής ποιότητας των κτιρίων στην Ελλάδα.

 

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με το ΚΑΠΕ, κος Κ. ΛΥΤΡΑΣ, τηλ. 210-6603293, e - mail klytras@cres.gr , και κος Χ. ΑΝΔΡΕΟΣΑΤΟΣ, τηλ. 210-6603292, e - mail candreo@cres.gr , Fαx 210-6603305.


_______________