Νέα

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

Δελτία Τύπου


Κ.Α.Π.Ε. - Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας
19ο χλμ. Λ. Μαραθώνος, 190 09 Πικέρμι - Aττικής
Τηλ.: 210 6603300
Fax : 210 6603301-2


Πικέρμι, 10 Φεβρουαρίου 2003

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

ΕξοικονOμηση ενEργειας στο φωτισμO - ημερIδα του ΚΑΠΕ

Πλήθος εφαρμογών έχει αποδείξει ότι 30%-50% της ηλεκτρικής ενέργειας που χρησιμοποιείται για φωτισμό μπορεί να εξοικονομηθεί εφαρμόζοντας ενεργειακά αποδοτικά συστήματα φωτισμού. Τέτοιου είδους εφαρμογές μειώνουν την κατανάλωση ενέργειας και ταυτόχρονα βελτιώνουν την ποιότητα  του φωτισμού.

Η Ευρωπαϊκή Κοινότητα έχει θεσπίσει το πρόγραμμα GreenLight, το οποίο προωθεί την εξοικονόμηση ενέργειας στον φωτισμό. Στα πλαίσια του Προγράμματος αυτού, το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΚΑΠΕ), διοργανώνει ημερίδα την Τετάρτη 19 Μαρτίου 2003 και ώρα 09:30 με θέμα ‘‘Φωτισμός και Εξοικονόμηση Ενέργειας’’, στο Ξενοδοχείο Holiday Inn, Μιχαλακοπούλου 50, Αθήνα.

Στόχος του προγράμματος, επισημαίνει ο Πρόεδρος του Κέντρου Αν. Καθηγητής Δημοσθένης Αγορής, είναι η εξοικονόμηση ηλεκτρικής ενέργειας μέσω της χρήσης ενεργειακά αποδοτικών τεχνολογιών και τεχνικών φωτισμού σε κτίρια καθώς και εξωτερικούς χώρους, με ευνοϊκές επιπτώσεις στην εθνική οικονομία αλλά και την προστασία του περιβάλλοντος, λόγω της μείωσης των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα.

Σκοπός της ημερίδας, στην οποία η συμμετοχή είναι ελεύθερη, είναι η ενημέρωση των σημαντικών καταναλωτών ενέργειας σχετικά με τις δυνατότητες εξοικονόμησης ενέργειας στο φωτισμό. Ειδικότερα η ημερίδα αυτή στοχεύει :

Στην παρουσίαση ενεργειακά αποδοτικών τεχνολογιών και τεχνικών φωτισμού

Στην παρουσίαση επιτυχημένων εφαρμογών.

Το κοινό στο οποίο απευθύνεται η εκδήλωση είναι: μεγάλοι καταναλωτές ενέργειας για φωτισμό, μελετητές εγκαταστάσεων φωτισμού, εταιρίες συμβούλων επιχειρήσεων, κατασκευαστικές εταιρείες, εταιρείες ηλεκτρολογικού εξοπλισμού, καθώς και στελέχη του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα που ασχολούνται με το περιβάλλον και την ενέργεια.

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο ΚΑΠΕ, κα Στεφάνου τηλ. 210-6603321, 210-6603300.

__________________