Νέα

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

Δελτία Τύπου


Κ.Α.Π.Ε. - Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας
19ο χλμ. Λ. Μαραθώνος, 190 09 Πικέρμι - Aττικής
Τηλ.: 210 6603300
Fax : 210 6603301-2


Πικέρμι, 1
8 Μαρτίου 2003

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΠΡΟΕΔΡΙΑ ΤΟΥ ΚΑΠΕ

 ΣΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ

 

Μετά από ομόφωνη απόφαση της 7ης Γενικής Συνόδου του Μεσογειακού Δικτύου Ενέργειας MEDENER, στις 14 Μαρτίου στη Βηρυτό, εξελέγη Πρόεδρος του MEDENER ο αν. καθηγ. Δημοσθένης Αγορής, Πρόεδρος του ΚΑΠΕ.

Η Προεδρία του MEDENER έρχεται ως συνέχεια μιας ιδιαίτερα επιτυχημένης θητείας στην Προεδρία του Ευρωπαϊκού Δικτύου Ενέργειας EnR, η οποία ολοκληρώθηκε από τον κ. Αγορή το Φεβρουάριο του 2002 και αποτελεί έμπρακτη αναγνώριση του δραστήριου ρόλου που ανέπτυξε το ΚΑΠΕ σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, όσον αφορά στην προώθηση των ανανεώσιμων πηγών και της εξοικονόμησης ενέργειας.

Το MEDENER που ιδρύθηκε το 1997, είναι Σύνδεσμος των Εθνικών Οργανισμών Προώθησης των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και Εξοικονόμησης Ενέργειας στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου. Μέλη του δικτύου είναι οι: Γαλλία, Λιβύη, Τυνησία, Αλγερία, Πορτογαλία, Μαρόκο, Ιταλία, Ελλάδα, Ισπανία, Ιορδανία, Αίγυπτος και Παλαιστίνη.

Σε δήλωση του ο Πρόεδρος του ΚΑΠΕ υπογραμμίζει τις μεγάλες ευθύνες που επωμίζεται το ελληνικό αυτό ενεργειακό Κέντρο σε μια εξαιρετικά κρίσιμη διεθνή συγκυρία, όπου η ανάληψη πρωτοβουλιών στον ενεργειακό τομέα αποκτά ιδιαίτερη βαρύτητα και έχει πολλαπλασιαστικές επιπτώσεις στον ευρύτερο χώρο της οικονομίας των ευρωπαϊκών και κυρίως των μεσογειακών χωρών.

Στο πλαίσιο των νέων, διευρυμένων καθηκόντων του το ΚΑΠΕ στοχεύει στην αναβάθμιση του ρόλου και της συμμετοχής του Δικτύου MEDENER σε υποστηρικτικές δράσεις του ευρωπαϊκού προγράμματος MEDA, μέσω του οποίου χρηματοδοτούνται  ενεργειακές επενδύσεις στις χώρες της Μεσογείου. Επίσης, στους στόχους της προεδρίας του ΚΑΠΕ είναι και η διεύρυνση του Δίκτυου, με την ένταξη περισσότερων χωρών της Ν.Α. Μεσογείου όπως η Κύπρος, η Μάλτα και η Τουρκία.

_______________________