Νέα

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

Δελτία Τύπου


Κ.Α.Π.Ε. - Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας
19ο χλμ. Λ. Μαραθώνος, 190 09 Πικέρμι - Aττικής
Τηλ.: 210 6603300
Fax : 210 6603301-2


Πικέρμι, 6 Μαρτίου  2003

 


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ



ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ - ΜΕΛΗ ΣΤΟ ΔΙΚΤΥΟ SOLTHERM
ΜΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟ ΤΟΥ ΚΑΠΕ



Ανοικτή πρόσκληση σε ενδιαφερόμενους φορείς ή επιχειρήσεις, που δραστηριοποιούνται στο χώρο των θερμικών ηλιακών συστημάτων, προκειμένου να ενταχθούν στο Ευρωπαϊκό δίκτυο SOLTHERM απευθύνει το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΚΑΠΕ), που αποτελεί τον εθνικό συντονιστή  του δικτύου.


Ως συνεργαζόμενος εταίρος στην ευρωπαϊκή πρωτοβουλία SOLTHERM :

  • Λαμβάνετε τακτικά ενημέρωση ενώ επιζητείται αμφίδρομη δράση και  συνεργασία.
  • Εξασφαλίζετε πρόσβαση σε εθνικούς φορείς, εταιρείες και άλλους παράγοντες της αγοράς όπως και σε καταναλωτές.
  • Το δίκτυο SOLTHERM παρέχει συμβουλές marketing, επιχειρηματικά μοντέλα για επικερδείς δραστηριότητες, αποδεδειγμένα πρακτικά εργαλεία και σημαντικά διδάγματα από την εμπειρία άλλων στην αγορά της ηλιακής θέρμανσης κ.α..
Για να ενταχθείτε στο SOLTHERM χρειάζεται μόνο η υποβολή μιας δήλωσης στο διαδικτυακό τόπο www.soltherm.org ενώ περισσότερες πληροφορίες παρέχονται από τη Διεύθυνση Ενεργειακής Πολιτικής του ΚΑΠΕ.

Η πρωτοβουλία SOLTHERM συνεισφέρει στους στόχους της  Ευρωπαϊκής Καμπάνιας Απογείωσης (Campaign for Take Off) και σύμφωνα με τον Πρόεδρο του ΚΑΠΕ αν. Καθηγ. Δημοσθένη Αγορή στοχεύει:


ü     Στην παροχή σωστής πληροφόρησης στους ενδιαφερόμενους αγοραστές και στην καθοδήγηση τους προς εξειδικευμένους και δυναμικούς φορείς πωλήσεων και εγκαταστάσεων.

ü      Στο να αποτελέσει πεδίο διαλόγου, ανταλλαγής πληροφοριών και εμπειριών σε ευρωπαϊκό επίπεδο, προωθώντας τη συνεργασία ανάμεσα στις εταιρείες πωλήσεων και εγκαταστάσεων, τα κέντρα πληροφόρησης και τις εκστρατείες ενημέρωσης.

ü      Στη συμβολή της στην πραγματοποίηση νέων εκστρατειών προώθησης θερμικών ηλιακών συστημάτων ώστε να δοθεί ώθηση στην αγορά.


Η ευρωπαϊκή πρωτοβουλία SOLTHERM ξεκίνησε τις δραστηριότητές της το 2002, με την μορφή έργου του προγράμματος ALTENER της Γενικής Διεύθυνσης για την Ενέργεια και τις Μεταφορές της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Στην παρούσα φάση συμμετέχουν 20 φορείς από 10 χώρες, δημιουργούνται οι δομές για την πληροφόρηση και την υποστήριξη νέων εκστρατειών: αναλύσεις αγορών, κατευθυντήριες γραμμές των εκστρατειών, επικοινωνιακός σχεδιασμός και ένας κεντρικός διαδικτυακός τόπος με μια ειδική βιβλιοθήκη εργαλείων και μέσων για τις εκστρατείες (Campaign Tools Library).

Ακόμη, η ομάδα συνεργατών της πρωτοβουλίας SOLTHERM, έχει συνεταιριστεί με σχεδόν 30 ενεργά μέρη, ικανά να παρέχουν διευκολύνσεις όπως υπουργεία, την International Solar Energy Society Europe, την Ιnternational Εnergy Αgency, βιομηχανίες, εγκαταστάτες και ενεργειακούς φορείς. Επομένως το δίκτυο αυτό μετρά περίπου 50 φορείς και ο αριθμός τους αυξάνεται σταθερά.


Πληροφορίες δίδονται από το ΚΑΠΕ,  κ. Γ. Μαρκογιαννάκης τηλ. 210 – 6603286, 210 6603300.

___________________