Νέα

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

Δελτία Τύπου


Κ.Α.Π.Ε. - Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας
19ο χλμ. Λ. Μαραθώνος, 190 09 Πικέρμι - Aττικής
Τηλ.: 210 6603300
Fax : 210 6603301-2

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ



Πικέρμι,
24 Οκτωβρίου 2003


 

δυο ημερIδεσ του ΚΑΠΕ στη θεσσαλονικη

·         ΕξοικονOμηση ενέργειας στο φωτισμό

·         εφαρμογεσ ηλιακων θερμικων συστηματων στα κτιρια

 

Πλήθος εφαρμογών έχει αποδείξει ότι 30%-50% της ηλεκτρικής ενέργειας που χρησιμοποιείται για φωτισμό μπορεί να εξοικονομηθεί εφαρμόζοντας ενεργειακά αποδοτικά συστήματα φωτισμού. Τέτοιου είδους εφαρμογές μειώνουν την κατανάλωση ενέργειας και ταυτόχρονα βελτιώνουν την ποιότητα του φωτισμού.

Η Ευρωπαϊκή Κοινότητα έχει θεσπίσει το πρόγραμμα GreenLight, το οποίο προωθεί την εξοικονόμηση ενέργειας στον φωτισμό. Στα πλαίσια του Προγράμματος αυτού, το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΚΑΠΕ), διοργανώνει ημερίδα την Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2003 με θέμα ‘‘Φωτισμός και Εξοικονόμηση Ενέργειας’’ στο Συνεδριακό Κέντρο Ν. Γερμανός, στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης και ώρα έναρξης 3:00μ.μ.

Στόχος του προγράμματος, επισημαίνει ο Πρόεδρος του Κέντρου Αν. Καθηγητής Δημοσθένης Αγορής, είναι η εξοικονόμηση ηλεκτρικής ενέργειας μέσω της χρήσης ενεργειακά αποδοτικών τεχνολογιών και τεχνικών φωτισμού σε κτίρια καθώς και εξωτερικούς χώρους, με ευνοϊκές επιπτώσεις στην εθνική οικονομία αλλά και την προστασία του περιβάλλοντος, λόγω της μείωσης των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα.

Σκοπός της ημερίδας, στην οποία η συμμετοχή είναι ελεύθερη, είναι η ενημέρωση των σημαντικών καταναλωτών ενργειας σχετικά με τις δυνατότητες εξοικονόμησης ενέργειας στο φωτισμό. Ειδικότερα η ημερίδα αυτή στοχεύει :

·        Στην παρουσίαση ενεργειακά αποδοτικών τεχνολογιών και τεχνικών φωτισμού

·        Στην παρουσίαση επιτυχημένων εφαρμογών.

Το κοινό στο οποίο απευθύνεται η εκδήλωση είναι: μεγάλοι καταναλωτές ενέργειας για φωτισμό, μελετητές εγκαταστάσεων φωτισμού, εταιρίες συμβούλων επιχειρήσεων, κατασκευαστικές εταιρείες, εταιρείες ηλεκτρολογικού εξοπλισμού, καθώς και  στελέχη του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα που ασχολούνται με το περιβάλλον και την ενέργεια.

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται μέχρι την Παρασκευή 14 Νοεμβρίου στο ΚΑΠΕ, κα Στεφάνου τηλ. 210-6603321, 210-6603300.

Νωρίτερα την ίδια μέρα και στον ίδιο χώρο, με ώρα έναρξης12.00μ., το ΚΑΠΕ διοργανώνει και δεύτερη ημερίδα με θέμα «Δυνατότητες Εφαρμογής Θερμικών Ηλιακών Συστημάτων στον Κτιριακό Τομέα». Η ημερίδα γίνεται στα πλαίσια των έργων OPET BUILDINGS, INSTALL, και SOLTHERM της Γεν. Διεύθυνσης XVII για την Ενέργεια και τις Μεταφορές της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, με στόχο τη μεγαλύτερη διείσδυση των ηλιακών συλλεκτών στην ελληνική αγορά μέσω της ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης επιλεγμένων ομάδων αλλά και του ευρέως κοινού.

 

Η εκδήλωση απευθύνεται στους εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης, κατασκευαστές, μηχανολόγους μηχανικούς, αρχιτέκτονες, εγκαταστάτες, εταιρείες συμβούλων στον τομέα της ενέργειας κ.ά.

 

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με το ΚΑΠΕ, κα Δ. Μηναδάκη, τηλ.210-6603311, minadaki@cres.gr

 

 

__________________