Νέα

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

Δελτία Τύπου


Κ.Α.Π.Ε. - Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας
19ο χλμ. Λ. Μαραθώνος, 190 09 Πικέρμι - Aττικής
Τηλ.: 210 6603300
Fax : 210 6603301-2


Πικέρμι, 4 Αυγούστου 2004



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ




ΝΕΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΩΝ ΠΗΓΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ



Με απόφαση του Υπουργού Ανάπτυξης κ. Δημήτρη Σιούφα διορίστηκε και ανέλαβε τα καθήκοντά του το νέο Διοικητικό Συμβούλιο στο Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΚΑΠΕ).

Πρόεδρος του νέου Δ.Σ. ανέλαβε ο κ. Ιωάννης Αγαπητίδης. Ο κ. Αγαπητίδης είναι Πολιτικός Μηχανικός με M. Sc. Περιβαλλοντική Μηχανική και MBA-Διοίκηση Επιχειρήσεων, και έχει διατελέσει διευθυντικό στέλεχος της Ελληνικής Εταιρείας Τοπικής Ανάπτυξης & Αυτοδιοίκησης και της Μονάδας Οργάνωσης της Διαχείρισης του Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης.

Η τελετή εγκατάστασης του νέου Δ.Σ. έγινε την Τρίτη 3 Αυγούστου, παρουσία του Γενικού Γραμματέα Έρευνας & Τεχνολογίας, καθηγητή κ. Ιωάννη Τσουκαλά. Ο κ. Τσουκαλάς κατά την ομιλία του εξέφρασε την πρόθεση του να εξαλείψει τις στρεβλώσεις που είχαν παρατηρηθεί στο παρελθόν και να επιφέρει τη διαφάνεια στον τομέα της επιστημονικής έρευνας. Επίσης, αναφέρθηκε στην επαναφορά του θεσμού της αριστείας και στην αναγκαιότητα διασύνδεσης των ερευνητικών ιδρυμάτων με τα πανεπιστήμια και το χώρο της αγοράς.

Καθήκοντα αντιπροέδρου του Δ.Σ. του ΚΑΠΕ ανέλαβε ο καθηγητής του Εθνικού Μετσόβειου Πολυτεχνείου κ. Εμμανουήλ Ρογδάκης. Το Διοικητικό Συμβούλιο απαρτίζουν ως μέλη οι:

Κωστόπουλος Θεόδωρος, αν. καθηγητής ΕΜΠ, εκπρόσωπος ΔΕΗ

Καμπεζίδης Χάρης, δρ. φυσικός, ερευνητής Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών

Παπασταματίου Παναγιώτης, δρ. μηχανολόγος μηχανικός

Πλεμμένος Αντώνιος, στέλεχος διοίκησης, νομικός

Δεληγιάννης Φωκίων, μηχανολόγος μηχανικός, εκπρόσωπος ΣΕΒ

Η θητεία του Διοικητικού Συμβουλίου ορίστηκε τριετής.

_____________