Νέα

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

Δελτία Τύπου


  ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ & ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

 
ΚΕΝΤΡΟ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΩΝ ΠΗΓΩΝ ΚΑΙ
ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

 

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΠΡΕΣΒΗ ΤΗΣ ΤΥΝΗΣΙΑΣ ΣΤΟ ΚΑΠΕ


Πικέρμι, 28 Νοεμβρίου2016

 

Επίσκεψη στις εγκαταστάσεις του ΚΑΠΕ στο Πικέρμι πραγματοποίησε τη Δευτέρα 28 Νοεμβρίου ο νέος πρέσβης της Τυνησίας στην Ελλάδα Dr Lassaad M’hirsi.


Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, o πρέσβης συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του ΚΑΠΕ κ. Β. Τσολακίδη και στελέχη του Κέντρου και ενημερώθηκε για το ρόλο, τις  κυριότερες δραστηριότητες και επιλεγμένα έργα που υλοποιεί το Κέντρο στην Ελλάδα και το εξωτερικό και ειδικότερα στις χώρες της Μεσογείου. Συζητήθηκαν τα  αποτελέσματα της πρόσφατης Συνόδου της Μικτής Διυπουργικής Επιτροπής Ελλάδας-Τυνησίας και οι εξελίξεις και προοπτικές στον τομέα των ΑΠΕ και της ενεργειακής αποδοτικότητας στις δύο χώρες. Αναζητήθηκαν μορφές συνεργασίας και τρόποι χρηματοδότησης κοινών έργων, αλλά και οι δυνατότητες ανταλλαγής τεχνογνωσίας και ανάληψης κοινών δράσεων, στο πλαίσιο μνημονίου συνεργασίας που είχε υπογραφεί παλαιότερα ανάμεσα στο ΚΑΠΕ και τον αντίστοιχο οργανισμό της Τυνησίας .


Από τις δύο πλευρές τονίστηκε η ανάγκη για περαιτέρω διεύρυνση της διμερούς συνεργασίας σε δράσεις έρευνας και ανάπτυξης τεχνολογίας,  με βάση την εμπειρία και τις δυνατότητες των δύο χωρών, ενώ συζητήθηκαν η προώθηση των επενδύσεων και η ενίσχυση των επιχειρηματικών συνεργασιών.