Νέα

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

Δελτία Τύπου


  ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ & ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ

 
ΚΕΝΤΡΟ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΩΝ ΠΗΓΩΝ ΚΑΙ
ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΤΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ ΑΠΟΔΟΣΗΣ ΩΣ ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗΣ ΣΤΙΣ ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ


Τρίτη, 17 Φεβρουαρίου 2015

 

“Τα Πιστοποιητικά Ενεργειακής Απόδοσης ως εργαλείο εξοικονόμησης στις κατοικίες” είναι το θέμα της ενημερωτικής ημερίδας που διοργανώνει το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών και Εξοικονόμησης Ενέργειας (ΚΑΠΕ), την Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2015 στην Αθήνα, (ξενοδοχείο DivaniPalaceAcropolis, Παρθενώνος 19-25), στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου REQUEST2ACTION.

 

Με την υλοποίηση του ευρωπαϊκού έργου REQUEST2ACTION “Removing barriers to low carbon retrofit by improving access to data and insight of the benefits to key market actors” το ΚΑΠΕ αποσκοπεί στην ενθάρρυνση των ιδιοκτητών ακινήτων προκειμένου να υιοθετήσουν τις συστάσεις που αναγράφονται στα Πιστοποιητικά Ενεργειακής Απόδοσης (ΠΕΑ) και να βελτιώσουν ενεργειακά τα ακίνητα τους. Με την συγκέντρωση και τη διάδοση των αναγκαίων πληροφοριών, οδηγιών και δεδομένων, καθώς επίσης και τη δημιουργία ενός μοντέλου αξιοπιστίας και εμπιστοσύνης μεταξύ του καταναλωτικού κοινού και των επαγγελματιών που εμπλέκονται στην ανακαίνιση των κατοικιών, διευκολύνεται η διαδικασία ενεργειακού εκσυγχρονισμού των κτηρίων και επιτυγχάνεται εξοικονόμηση ενέργειας και μείωση των εκπομπών CO2.

 

Η ημερίδα απευθύνεται σε όλους τους επαγγελματίες του κατασκευαστικού κλάδου που δραστηριοποιούνται στον τομέα της ενεργειακής αναβάθμισης των κτιρίων (επαγγελματικοί φορείς, κατασκευαστές, προμηθευτές και εγκαταστάτες, ενεργειακοί επιθεωρητές), στους ιδιοκτήτες ακινήτων, καθώς και σε εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

 

Η είσοδος στην εκδήλωση θα είναι ελεύθερη, αλλά απαιτείται εγγραφή μέσω της ηλεκτρονικής φόρμας συμμετοχής http://goo.gl/forms/gLAi2cs63Z μέχρι την Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2015. Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με το ΚΑΠΕ, κα Αναστασία Σπανού e-mail:aspanou@cres.gr, τηλ. 210 6603230.

 

_________