Back to top

Σελίδα 1 από 20


Ανακοινώσεις


ΜΑΡΤΙΟΣ 2017|

Building Green Open Space 2017 - Ημερίδα: "Ενεργειακή Αναβάθμιση Κτιρίων"

picture

To Building Green Open Space 2017 θα παρουσιάσει την ημερίδα με θέμα "Ενεργειακή Αναβάθμιση Κτιρίων", την Παρασκευή 7 Απριλίου 2017.

Ο τομέας των κτιρίων αποτελεί έναν από τους πλέον σημαντικούς οικονομικούς τομείς, καθώς αντιπροσωπεύει περίπου το 10% της παγκόσμιας οικονομίας. Παράλληλα, έχει έναν κρίσιμο ρόλο στην επίτευξη των εθνικών και ευρωπαϊκών στόχων, καθώς η συμβολή τους στην κατανάλωση της ενέργειας και στις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα είναι πολύ σημαντικές, αν αναλογιστούμε ότι αντιπροσωπεύουν το 45% της εγχώριας κατανάλωσης (για το 2012).


picture
ΜΑΡΤΙΟΣ 2017|

Πρόσκληση υποβολής αιτήσεων χρηματοδότησης ερευνητικών έργων στην Ενιαία Δράση Κρατικών Ενισχύσεων Έρευνας, Τεχνολογικής Ανάπτυξης & Καινοτομίας «ΕΡΕΥΝΩ – ΔΗΜΙΟΥΡΓΩ – ΚΑΙΝΟΤΟΜΩ»

picture

Βασικός στόχος της Ενιαίας Δράσης «Ερευνώ – Δημιουργώ – Καινοτομώ» είναι η σύνδεση της έρευνας και της καινοτομίας με την επιχειρηματικότητα και η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας, της παραγωγικότητας και της εξωστρέφειας των επιχειρήσεων προς διεθνείς αγορές, με σκοπό τη μετάβαση στην ποιοτική καινοτόμα επιχειρηματικότητα και την αύξηση της εγχώριας προστιθέμενης αξίας.


picture
ΜΑΡΤΙΟΣ 2017|

"OPEN CALLs 2017": Επισκεφθείτε τη νέα σελίδα του EnergyHUB for ALL

picture

Ενημερωθείτε για τις ανοικτές προσκλήσεις των Εθνικών & Ευρωπαϊκών χρηματοδοτικών εργαλείων, στη νέα σελίδα του EnergyHUB for ALL.
picture
ΜΑΡΤΙΟΣ 2017|

Ανακοινώθηκε το επίσημο πρόγραμμα του Building Green Open Space 2017

picture

Ο ανοικτός χώρος (Open Space) του φετινού Building Green θα φιλοξενήσει μία σειρά από ημερίδες που θα καλύψουν θέματα σχετικά με την βιομάζα και την βιοενέργεια, την εξοικονόμηση ενέργειας στα κτίρια, το net metering και τα φωτοβολταϊκά, την αρχιτεκτονική και αειφορία, αλλά και την ηλεκτροκίνηση και τις έξυπνες πόλεις.


picture
ΜΑΡΤΙΟΣ 2017|

Ενεργειακή φτώχεια στην Ελλάδα: Προτάσεις κοινωνικής καινοτομίας για την αντιμετώπιση του φαινομένου

picture

Το Ίδρυμα Χάινριχ Μπελ Ελλάδας σε συνεργασία με την ΚοινΣΕπ «Άνεμο Ανανέωσης» και το ΙΝΖΕΒ – Ινστιτούτο Κτιρίων Μηδενικής Ενεργειακής Κατανάλωσης, που δραστηριοποιούνται στους τομείς της οικολογίας, της κτιριακής εξοικονόμησης ενέργειας αλλά και της βιώσιμης ανάπτυξης, επεξεργάστηκαν ένα σχέδιο προτάσεων και πολιτικής με θέμα «Η ενεργειακή φτώχεια στην Ελλάδα και η συμβολή της πράσινης κοινωνικής καινοτομίας στην αντιμετώπιση της».


picture
ΜΑΡΤΙΟΣ 2017|

Νέος Οδηγός Πρόσβασης σε Ενεργειακά Δεδομένα για την Εκπόνηση Σχεδίων Δράσης Αειφόρου Ενέργειας

Στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου DATA4ACTION, έχει εκπονηθεί Οδηγός Πρόσβασης σε Ενεργειακά Δεδομένα, ο οποίος αποσκοπεί στο να διευκολύνει την πρόσβαση σε ενεργειακά δεδομένα για την καλύτερη διαμόρφωση περιφερειακών και τοπικών πολιτικών, σχεδίων και στρατηγικών για την αειφόρο ενέργεια.


picture
ΜΑΡΤΙΟΣ 2017|

Εκδήλωση με θέμα "Εισαγωγή στα Πρότυπα της ASHRAE"

Το Ελληνικό Παράρτημα της ASHRAE διοργανώνει στην Αθήνα, εκδήλωση με θέμα: «Εισαγωγή στα Πρότυπα της ASHRAE» με δυο προσκεκλημένους ASHRAE Distinguished Lecturers από την Αμερική, την Πέμπτη 9 Μαρτίου 2017, στο ξενοδοχείο Wyndham Grand Athens Μεγ. Αλεξάνδρου 2, Πλατεία Καραϊσκάκη.


picture
ΜΑΡΤΙΟΣ 2017|

1st ZERO-PLUS Annual Booklet

The aim of ZERO-PLUS research project - "Achieving near Zero and Positive Energy Settlements in Europe using Advanced Energy Technology" is to search for buildings design for new highly energy performing buildings (H2020-EE-2015-1-PPP). In this project, a comprehensive, cost-effective modular system for Net Zero Energy (NZE) settlements will be developed and implemented in a series of case studies across the EU. In this booklet, the results achieved in the first year of the project are presented.


picture
ΜΑΡΤΙΟΣ 2017|

Guidelines for thermal energy metering to achieve efficiency

Specific guidance for sub-metering of thermal energy in multi-unit buildings (implementation of Articles 9-11 of Directive 2012/27/EU on energy efficiency (updated version)).


picture
ΜΑΡΤΙΟΣ 2017|

Streetlight-EPC Implemented Projects - 28 best cases

Streetlight-EPC Implemented Projects - Triggering the market uptake of Energy Performance Contracting through street lighting refurbishment.
picture
ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2017|

ΗΜΕΡΙΔΑ ΚΑΠΕ: Ενεργειακή Διαχείριση και Παρακολούθηση των Δημοτικών Σχεδίων Δράσης για την Αειφόρο Ενέργεια

Το ΚΑΠΕ διοργανώνει σε συνεργασία με το Σύνδεσμο για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη των Πόλεων (ΣΒΑΠ) την Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2017, στο ξενοδοχείο Τιτάνια στην Αθήνα, ενημερωτική ημερίδα με θέμα: "Ενεργειακή Διαχείριση και Παρακολούθηση των Δημοτικών Σχεδίων Δράσης για την Αειφόρο Ενέργεια", στο πλαίσιο των ευρωπαϊκών έργων Mayors in Action και 50000&1 SEAPs.

picture

 

 

Σελίδα 1 από 20

picture
picture

Back to top

DEVELOPED & DESIGNED BY CRES