Back to top

Σελίδα 1 από 20


Ανακοινώσεις


ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2017|

3η Τεχνική ημερίδα Πανελλήνιου Συλλόγου Πιστοποιημένων Ενεργειακών Επιθεωρητών (ΠΣΥΠΕΝΕΠ)

Ο πανελλήνιος σύλλογος πιστοποιημένων ενεργειακών επιθεωρητών διοργανώνει τη Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2017, στις 18:00, στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΤΕΕ (1ος όροφος Νίκης 4, Σύνταγμα) τεχνική ημερίδα με θέμα: «Αναθεώρηση ΚΕΝΑΚ και Τεχνικής οδηγίας 20701-1».
Η συμμετοχή στην εκδήλωση είναι Δωρεάν αλλά απαιτείται εγγραφή.


picture
ΙΟΥΝΙΟΣ 2017|

Ενεργειακή απόδοση των κτιρίων – Παρουσίαση των δράσεων του Ευρωπαϊκού έργου Request2Action - Λευκωσία, Κύπρος

Στις 13 Ιουνίου 2017 πραγματοποιήθηκε στα Κεντρικά Γραφεία της Ομοσπονδίας Εργοδοτών & Βιομηχάνων (ΟΕΒ) Κύπρου, η τεχνική συνάντηση με θέμα: “Ενεργειακή απόδοση των κτιρίων – Οι δράσεις του Ευρωπαϊκού έργου Request2Action”. Η συνάντηση αυτή διοργανώθηκε από το Τμήμα Κτιρίων του Κέντρου Ανανεώσιμων Πηγών και Εξοικονόμησης Ενέργειας (ΚΑΠΕ) σε συνεργασία με την Ομοσπονδία Εργοδοτών και Βιομηχάνων (ΟΕΒ), η οποία εντάσσεται στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου Request2action- “Removing barriers to low carbon retrofit by improving access to data and insight of the benefits to key market actors”.


picture
ΙΟΥΝΙΟΣ 2017|

Ενημέρωση-Πρόσκληση για συμμετοχή Δήμων-ΟΤΑ σε διαγωνισμό

Το Μεσογειακό Σχέδιο Δράσης (Mediterranean Action Plan-ΜΑΡ) του Προγράμματος Περιβάλλοντος των Ηνωμένων Εθνών (United Nations Environment Programme-UNEP),ήτοι του UNEP/MAP, η έδρα της Γραμματείας του οποίου φιλοξενείται στην Αθήνα από το 1981 ως σήμερα, και οι εργασίες του οποίου παρακολουθούνται από τις αρμόδιες υπηρεσίες του ΥΠΕΝ, προωθεί την υλοποίηση θεσπισθέντος Βραβείου Περιβαλλοντικά Φιλικής Πόλης, υπό τον τίτλο «Istanbul Environment Friendly City Award», με σκοπό την επιβράβευση Μεσογειακών «βιώσιμων» παράκτιων πόλεων.
Προθεσμία Συμμετοχών έως και 23 Ιουνίου 2017.


picture
ΙΟΥΝΙΟΣ 2017|

Ημερίδα "Ανοικτή Επιστήμη: Ζητήματα και Προοπτικές"

Το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης (ΕΚΤ), εταίρος στο ευρωπαϊκό έργο OpenAIRE2020 και Εθνικό Σημείο Υποστήριξης και Ενημέρωσης για την Ανοικτή Πρόσβαση στον Ορίζοντα 2020 (OpenAIRE NOAD), διοργανώνει Ημερίδα για την Ανοικτή Επιστήμη την Πέμπτη 15 Ιουνίου 2017 στην Αθήνα, στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών.


picture
ΙΟΥΝΙΟΣ 2017|

Παρουσιάσεις Ομιλητών| Ημερίδα ΚΑΠΕ: Μηχανισμοί & Δράσεις για την ενεργειακή αναβάθμιση των κτιρίων

Στις 31 Μαΐου 2017 στην Αθήνα, πραγματοποιήθηκε η 3η ενημερωτική ημερίδα του έργου Request2Action, με τίτλο: “Μηχανισμοί & Δράσεις για την ενεργειακή αναβάθμιση των κτιρίων”. Οι παρουσιάσεις των Ομιλητών είναι διαθέσιμες.


picture
ΜΑΙΟΣ 2017|

Ημερίδα ΚΑΠΕ: Μηχανισμοί & Δράσεις για την ενεργειακή αναβάθμιση των κτιρίων

Το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών και Εξοικονόμησης Ενέργειας (ΚΑΠΕ), διοργανώνει την Τετάρτη 31 Μαΐου 2017, στο ξενοδοχείο Crowne Plaza στην Αθήνα, ενημερωτική ημερίδα με θέμα: “Μηχανισμοί & Δράσεις για την ενεργειακή αναβάθμιση των κτιρίων”, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου Request2action.

Η ημερίδα απευθύνεται στους φορείς της αγοράς που δραστηριοποιούνται στον τομέα της ενεργειακής αναβάθμισης των κτιρίων, σε εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης καθώς και σε επενδυτές.


picture
ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2017|

11ο Εθνικό Συνέδριο για τις Ήπιες Μορφές Ενέργειας - 1η Ανακοίνωση υποβολής εισηγήσεων

picture

Το Ινστιτούτο Ηλιακής Τεχνικής προκηρύσσει το 11ο Εθνικό Συνέδριο για τις Ήπιες Μορφές Ενέργειας. µε στόχο να παράσχει στους ερευνητές που δραστηριοποιούνται στις ΑΠΕ, ένα βήμα για γόνιμη ανταλλαγή απόψεων και ιδεών και για υποστήριξη των προοπτικών συνεργασίας σε εθνικό και διεθνές επίπεδο. Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στη ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ στις 14 – 16 ΜΑΡΤΙΟΥ 2018 σε συνδιοργάνωση με το Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών Α.Π.Θ και υπό την αιγίδα της Πολυτεχνικής Σχολής του Α.Π.Θ. Προθεσμία υποβολής περιλήψεων έως την 1η Ιουνίου 2017.


picture
ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2017|

Building Green Open Space 2017 - παρουσιάσεις ομιλητών

picture

Στα πλαίσια της Building Green Expo 2017 πραγματοποιήθηκαν παράλληλες εκδηλώσεις - ημερίδες, με τη συμμετοχή 54 συνολικά ομιλητών σχετικών με θέματα αειφορίας, εξοικονόμησης ενέργειας στα κτίρια, ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, καθώς και εναλλακτικών μορφών μετακίνησης.


picture
ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2017|

Διαβατήρια ανακαίνισης κτιρίων - Η εξέλιξη των πιστοποιητικών ενεργειακής απόδοσης (ΠΕΑ)

picture

Μια ανασκόπηση των πρωτοβουλιών που αναπτύσσονται ήδη στη Γαλλία, τη Γερμανία και το Βέλγιο για τα Διαβατήρια Ανακαίνισης Κτιρίων, τα οποία θεωρούνται ως τα Πιστοποιητικά Ενεργειακής Απόδοσης (ΠΕΑ) 2.0, αλλά και ως τα τέλεια εργαλεία που οδηγούν σε καλύτερη απόδοση κτιρίων και σε πιο άνετα σπίτια.


picture
ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2017|

Δημοσίευση: "Energy Efficiency Actions to Uptake Energy Retrofitting Measures in Buildings"

The energy efficiency in the building sector is a key element to achieve the energy goals set by the European Union (20% by 2020 and 27% by 2030). Energy efficiency initiatives are supported by all EU member states and guided through building energy studies and recommendations from Energy Performance Certificates (EPCs).


picture
ΜΑΡΤΙΟΣ 2017|

Ημερίδα: "Ενίσχυση της ανθεκτικότητας των αστικών Δήμων στην κλιματική αλλαγή" - έργο LIFE UrbanProof, 03 Απριλίου 2017

picture

Την Δευτέρα 03 Απριλίου 2017 ο Δήμος Περιστερίου διοργανώνει ενημερωτική ημερίδα στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου LIFE UrbanProof. Ο γενικός στόχος του έργου είναι η ενίσχυση της ανθεκτικότητας των δήμων στην κλιματική αλλαγή εξοπλίζοντάς τους με ένα ισχυρό εργαλείο για την υποστήριξη της ενημερωμένης λήψης αποφάσεων στο σχεδιασμό της προσαρμογής στην κλιματική αλλαγή.


picture
ΜΑΡΤΙΟΣ 2017|

Ημερίδα: "Κοινωνικές Διαστάσεις και Δημόσιες Πολιτικές: Ερευνώντας την Ενέργεια, τις Πόλεις, το Διαδίκτυο και την Καινοτομία στην Ελλάδα", 06 Απριλίου 2017

picture

Το Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης, σε συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο Κοινωνικών Ερευνών, διοργανώνει επιμορφωτική ημερίδα με τίτλο: «Κοινωνικές διαστάσεις και δημόσιες πολιτικές: ερευνώντας την ενέργεια, τις πόλεις, το διαδίκτυο και την καινοτομία στην Ελλάδα» την Πέμπτη, 06 Απριλίου 2017.

Σκοπός της ημερίδας είναι η παρουσίαση των αποτελεσμάτων του ερευνητικού προγράμματος του ΕΚΚΕ με τίτλο «Κοινωνικές επιπτώσεις και δημόσιες πολιτικές στους τομείς της ενέργειας, της βιομηχανίας, του αστικού σχεδιασμού και των υποδομών του διαδικτύου». Το ερευνητικό πρόγραμμα επιχειρεί να διερευνήσει τις διαστάσεις κρίσιμων παραγωγικών δραστηριοτήτων, όπως η Ενέργεια, η Αστική Ανάπτυξη και το Περιβάλλον, το Διαδίκτυο και η Καινοτομία.


picture
ΜΑΡΤΙΟΣ 2017|

Σεμινάριο Μεταφοράς Προηγμένης Τεχνογνωσίας «Υβριδικά Ενεργειακά Συστήματα», 03 έως 10 Απριλίου 2017

picture

Στα πλαίσια της υλοποίησης του Ευρωπαϊκού ερευνητικού έργου «TILOS» (HORIZON 2020) και της ολοκλήρωσης του χρηματοδοτούμενου από τη ΓΓΕΤ και την ΕΕ ερευνητικού έργου «PHAROS – ΑΡΙΣΤΕΙΑ ΙΙ», η ερευνητική ομάδα του Εργαστηρίου ΗΜΕ & ΠΡΟΠΕ διοργανώνει σε συνεργασία με το Κέντρο Τεχνολογικής Έρευνας (ΚΤΕ) Πειραιά και Νήσων, εξειδικευμένο τεχνολογικό σεμινάριο με τίτλο «Υβριδικά Ενεργειακά Συστήματα».

Το συγκεκριμένο σεμινάριο έχει ως στόχο την παροχή κατάλληλων γνώσεων πάνω σε σύγχρονα υβριδικά ενεργειακά συστήματα και στις εφαρμογές αυτών σε αυτόνομα δίκτυα μικρής και μεσαίας κλίμακας, αξιοποιώντας ταυτόχρονα και τις υφιστάμενες εργαστηριακές εγκαταστάσεις.


picture
ΜΑΡΤΙΟΣ 2017|

Building Green Open Space 2017 - Ημερίδα: "Ενεργειακή Αναβάθμιση Κτιρίων"

picture

To Building Green Open Space 2017 θα παρουσιάσει την ημερίδα με θέμα "Ενεργειακή Αναβάθμιση Κτιρίων", την Παρασκευή 7 Απριλίου 2017.

Ο τομέας των κτιρίων αποτελεί έναν από τους πλέον σημαντικούς οικονομικούς τομείς, καθώς αντιπροσωπεύει περίπου το 10% της παγκόσμιας οικονομίας. Παράλληλα, έχει έναν κρίσιμο ρόλο στην επίτευξη των εθνικών και ευρωπαϊκών στόχων, καθώς η συμβολή τους στην κατανάλωση της ενέργειας και στις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα είναι πολύ σημαντικές, αν αναλογιστούμε ότι αντιπροσωπεύουν το 45% της εγχώριας κατανάλωσης (για το 2012).


picture
ΜΑΡΤΙΟΣ 2017|

Πρόσκληση υποβολής αιτήσεων χρηματοδότησης ερευνητικών έργων στην Ενιαία Δράση Κρατικών Ενισχύσεων Έρευνας, Τεχνολογικής Ανάπτυξης & Καινοτομίας «ΕΡΕΥΝΩ – ΔΗΜΙΟΥΡΓΩ – ΚΑΙΝΟΤΟΜΩ»

picture

Βασικός στόχος της Ενιαίας Δράσης «Ερευνώ – Δημιουργώ – Καινοτομώ» είναι η σύνδεση της έρευνας και της καινοτομίας με την επιχειρηματικότητα και η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας, της παραγωγικότητας και της εξωστρέφειας των επιχειρήσεων προς διεθνείς αγορές, με σκοπό τη μετάβαση στην ποιοτική καινοτόμα επιχειρηματικότητα και την αύξηση της εγχώριας προστιθέμενης αξίας.


picture
ΜΑΡΤΙΟΣ 2017|

"OPEN CALLs 2017": Επισκεφθείτε τη νέα σελίδα του EnergyHUB for ALL

picture

Ενημερωθείτε για τις ανοικτές προσκλήσεις των Εθνικών & Ευρωπαϊκών χρηματοδοτικών εργαλείων, στη νέα σελίδα του EnergyHUB for ALL.
picture
ΜΑΡΤΙΟΣ 2017|

Ανακοινώθηκε το επίσημο πρόγραμμα του Building Green Open Space 2017

picture

Ο ανοικτός χώρος (Open Space) του φετινού Building Green θα φιλοξενήσει μία σειρά από ημερίδες που θα καλύψουν θέματα σχετικά με την βιομάζα και την βιοενέργεια, την εξοικονόμηση ενέργειας στα κτίρια, το net metering και τα φωτοβολταϊκά, την αρχιτεκτονική και αειφορία, αλλά και την ηλεκτροκίνηση και τις έξυπνες πόλεις.


picture
ΜΑΡΤΙΟΣ 2017|

Ενεργειακή φτώχεια στην Ελλάδα: Προτάσεις κοινωνικής καινοτομίας για την αντιμετώπιση του φαινομένου

picture

Το Ίδρυμα Χάινριχ Μπελ Ελλάδας σε συνεργασία με την ΚοινΣΕπ «Άνεμο Ανανέωσης» και το ΙΝΖΕΒ – Ινστιτούτο Κτιρίων Μηδενικής Ενεργειακής Κατανάλωσης, που δραστηριοποιούνται στους τομείς της οικολογίας, της κτιριακής εξοικονόμησης ενέργειας αλλά και της βιώσιμης ανάπτυξης, επεξεργάστηκαν ένα σχέδιο προτάσεων και πολιτικής με θέμα «Η ενεργειακή φτώχεια στην Ελλάδα και η συμβολή της πράσινης κοινωνικής καινοτομίας στην αντιμετώπιση της».


picture
ΜΑΡΤΙΟΣ 2017|

Νέος Οδηγός Πρόσβασης σε Ενεργειακά Δεδομένα για την Εκπόνηση Σχεδίων Δράσης Αειφόρου Ενέργειας

Στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου DATA4ACTION, έχει εκπονηθεί Οδηγός Πρόσβασης σε Ενεργειακά Δεδομένα, ο οποίος αποσκοπεί στο να διευκολύνει την πρόσβαση σε ενεργειακά δεδομένα για την καλύτερη διαμόρφωση περιφερειακών και τοπικών πολιτικών, σχεδίων και στρατηγικών για την αειφόρο ενέργεια.


picture
ΜΑΡΤΙΟΣ 2017|

Εκδήλωση με θέμα "Εισαγωγή στα Πρότυπα της ASHRAE"

Το Ελληνικό Παράρτημα της ASHRAE διοργανώνει στην Αθήνα, εκδήλωση με θέμα: «Εισαγωγή στα Πρότυπα της ASHRAE» με δυο προσκεκλημένους ASHRAE Distinguished Lecturers από την Αμερική, την Πέμπτη 9 Μαρτίου 2017, στο ξενοδοχείο Wyndham Grand Athens Μεγ. Αλεξάνδρου 2, Πλατεία Καραϊσκάκη.


picture
ΜΑΡΤΙΟΣ 2017|

1st ZERO-PLUS Annual Booklet

The aim of ZERO-PLUS research project - "Achieving near Zero and Positive Energy Settlements in Europe using Advanced Energy Technology" is to search for buildings design for new highly energy performing buildings (H2020-EE-2015-1-PPP). In this project, a comprehensive, cost-effective modular system for Net Zero Energy (NZE) settlements will be developed and implemented in a series of case studies across the EU. In this booklet, the results achieved in the first year of the project are presented.


picture
ΜΑΡΤΙΟΣ 2017|

Guidelines for thermal energy metering to achieve efficiency

Specific guidance for sub-metering of thermal energy in multi-unit buildings (implementation of Articles 9-11 of Directive 2012/27/EU on energy efficiency (updated version)).


picture
ΜΑΡΤΙΟΣ 2017|

Streetlight-EPC Implemented Projects - 28 best cases

Streetlight-EPC Implemented Projects - Triggering the market uptake of Energy Performance Contracting through street lighting refurbishment.
picture
ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2017|

ΗΜΕΡΙΔΑ ΚΑΠΕ: Ενεργειακή Διαχείριση και Παρακολούθηση των Δημοτικών Σχεδίων Δράσης για την Αειφόρο Ενέργεια

Το ΚΑΠΕ διοργανώνει σε συνεργασία με το Σύνδεσμο για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη των Πόλεων (ΣΒΑΠ) την Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2017, στο ξενοδοχείο Τιτάνια στην Αθήνα, ενημερωτική ημερίδα με θέμα: "Ενεργειακή Διαχείριση και Παρακολούθηση των Δημοτικών Σχεδίων Δράσης για την Αειφόρο Ενέργεια", στο πλαίσιο των ευρωπαϊκών έργων Mayors in Action και 50000&1 SEAPs.

picture

 

 

Σελίδα 1 από 20

picture
picture

Back to top

DEVELOPED & DESIGNED BY CRES