Back to top

Σελίδα 3 από 20


Ανακοινώσεις


ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2017|

Έργο "RePublic_ZEB" - Ενημερωτικό Δελτίο

Το RePublic_ZEB είναι ένα έργο, χρηματοδοτούμενο από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, που φέρνει σε επαφή εταίρους από τις ευρωπαϊκές χώρες της Νοτιοανατολικής Ευρώπης για την ανάπτυξη και την προώθηση εργαλείων για την ενεργειακή ανακαίνιση των κτιρίων σε κτίρια σχεδόν μηδενικής ενεργειακής κατανάλωσης (nZEB). Διαβάστε περισσότερα στο πρόσφατο ενημερωτικό δελτίο του έργου.


picture
ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2017|

Εκδήλωση Τεχνικής Ενημέρωσης με θέμα «ΚΕΝΤΡΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ – Τεχνικές Προκλήσεις κατά την Κατασκευή του Έργου», 15 Φεβρουαρίου 2017

Το Ελληνικό Παράρτημα της ASHRAE διοργανώνει στην Αθήνα Εκδήλωση Τεχνικής Ενημέρωσης με θέμα «ΚΕΝΤΡΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΙΔΡΥΜΑ ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ – Τεχνικές Προκλήσεις κατά την Κατασκευή του Έργου» την Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2017, στο ξενοδοχείο Wyndham Grand Athens, Μεγ. Αλεξάνδρου 2, Πλατεία Καραϊσκάκη.


picture
ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2017|

Εκδήλωση για τη νέα πρόσκληση URBACT στις 30 Ιανουαρίου στις Βρυξέλλες

Στο πλαίσιο της νέας πρόσκλησης URBACT, θα πραγματοποιηθεί σχετική εκδήλωση στις 30 Ιανουαρίου 2017 στις Βρυξέλλες, με την παρουσία των εκπροσώπων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα εξηγηθεί γιατί η πρόσκληση URBACT είναι ενδιαφέρουσα για τις πόλεις και ποιο το όφελος προς αυτές. Θα παρασχεθούν όλες οι απαραίτητες πληροφορίες για τα κριτήρια της αίτησης και τον τρόπο συμμετοχής των δυνητικών δικαιούχων, στην πρόσκληση.


picture
ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2017|

Σεμινάριο ευρωπαϊκού έργου Certus: «Χρηματοδοτικά μοντέλα για την ενεργειακή ανακαίνιση δημοτικών κτηρίων σε κτήρια σχεδόν Μηδενικής Ενεργειακής Κατανάλωσης (ΣΜΕΚ)», 31/01, 01/02 & 03/02 2017

Ο δήμος Αλίμου, η ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ και η εταιρεία ΕΥΔΙΤΗ Ενεργειακός και Περιβαλλοντικός Σχεδιασμός ΕΠΕ διοργανώνουν το ηλεκτρονικό σεμινάριο – webinar με θέμα Tα χρηματοδοτικά μοντέλα για την ενεργειακή ανακαίνιση κτηρίων σε κτήρια σχεδόν μηδενικής κατανάλωσης. Το σεμινάριο διοργανώνεται στο πλαίσιο του έργου CERtuS, που αφορά στη μελέτη τρόπων χρηματοδότησης των κτηριακών ανακαινίσεων μεγάλης κλίμακας ώστε να μειωθούν οι ενεργειακές τους ανάγκες σε επίπεδο σχεδόν μηδενικής κατανάλωσης.

Το σεμινάριο θα γίνει μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας και η συμμετοχή είναι δωρεάν. Έχει διάρκεια 3 ημέρες και θα διεξάγεται από τις 09:30 έως τις 14:30 στις 31 Ιανουαρίου, 01 Φεβρουαρίου και 03 Φεβρουαρίου. Την τρίτη ημέρα οι συμμετέχοντες, εφόσον επιθυμούν, θα μπορούν να συμμετέχουν με φυσική παρουσία στην Αθήνα.


picture
ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2016|

ENERFUND: "Ένα εργαλείο για την αξιολόγηση της χρηματοδότησης των Ενεργειακών Αναβαθμίσεων". Διεξαγωγή έρευνας σχετικά με την χρήση των Πιστοποιητικών Ενεργειακής Απόδοσης στην αγορά ακινήτωνΤο ENERFUND είναι ένα Ευρωπαϊκό έργο που στοχεύει στην ανάπτυξη και την προώθηση ενός εργαλείου για να αξιοποιηθεί από τους εμπλεκόμενους φορείς στον τομέα των κτιρίων και που θα τους υποστηρίζει στη λήψη αποφάσεων, σχετικά με τον καθορισμό στρατηγικής για τις ενεργειακές ανακαινίσεις στα κτίρια αλλά και την χρηματοδότησή τους.

Στο πλαίσιο του έργου όπου συμμετέχει και το ΚΑΠΕ, πραγματοποιείται έρευνα μέσω ερωτηματολογίων, σχετικά με την χρήση των Πιστοποιητικών Ενεργειακής Απόδοσης (ΠΕΑ) στην αγορά ακινήτων. Εαν είστε:

  • Ιδιοκτήτης ακινήτου(-ων) / διαχειριστής κτιρίου(-ων), απαντήστε ΕΔΩ
  • Επιχείρηση Ενεργειακών Υπηρεσιών (ESCOs), απαντήστε ΕΔΩ
  • Επενδυτής/ Τράπεζα/ Χρηματοπιστωτικό Ίδρυμα, απαντήστε ΕΔΩ

 

 

 

ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2016|

Βιώσιμες Ενεργειακές Εφαρμογές στα Ελληνικά Νησιά - Συμπεράσματα και βίντεο

Με σημαντικές ομιλίες και παρουσιάσεις και μεγάλη συμμετοχή ολοκληρώθηκε το διήμερο συνέδριο με θέμα: "ΒΙΩΣΙΜΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΕΣ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ", που οργάνωσαν το Δίκτυο Αειφόρων Νήσων Αιγαίου & Ιονίου ΔΑΦΝΗ, το Ενεργειακό & Περιβαλλοντικό Γραφείο Αιγαίου (ΕΠΓΑ) και το δημοσιογραφικό portal ENERGYPRESS στις 24 και 25 Νοεμβρίου στην Αθήνα.

Οι διαθέσιμες παρουσιάσεις θα βρίσκονται σύντομα αναρτημένες στο www.aegean-energy.gr.


picture
ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2016|

Τεχνική εκδήλωση Π.ΣΥ.Π.ΕΝ.ΕΠ: "Αναθεώρηση της κοινοτικής οδηγίας 31/2010 για την ενεργειακή απόδοση των κτιρίων. Ενεργειακοί επιθεωρητές και πιστοποιητικά ενεργειακής απόδοσης", 5 Δεκεμβρίου 2016, ΑθήναΟ Πανελλήνιος Σύλλογος Πιστοποιημένων Ενεργειακών Επιθεωρητών (Π.ΣΥ.Π.ΕΝ.ΕΠ) διοργανώνει την 1η τεχνική ημερίδα με θέμα: «Αναθεώρηση της κοινοτικής οδηγίας 31/2010 για την ενεργειακή απόδοση των κτιρίων. Ενεργειακοί επιθεωρητές και πιστοποιητικά ενεργειακής απόδοσης», την Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2016, στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΤΕΕ (1ος όροφος, Νίκης 4, Σύνταγμα). Στην εκδήλωση θα μιλήσουν ο κύριος Φίλιππος Αναγνωστόπουλος, επιστημονικός συνεργάτης του ευρωπαϊκού ινστιτούτου απόδοσης κτιρίων, (BPIE), η κυρία Μαργαρίτα Καραβασίλη, Αρχιτέκτων d.p.l.d. Πολεοδόμος, τ. Ειδική Γραμματέας Επιθεώρησης Περιβάλλοντος & Ενέργειας, Πρόεδρος Παρατηρητηρίου Πολιτών για την Αειφόρο Ανάπτυξη – CISD και ο κύριος Κωνσταντίνος Λάσκος, Πολιτικός Μηχανικός ΑΠΘ, πρόεδρος Π.ΣΥ.Π.ΕΝ.ΕΠ.

Η είσοδος στην εκδήλωση είναι ελεύθερη, αλλά απαιτείται δήλωση συμμετοχής, ΕΔΩ.


picture
ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2016|

Workshop: "Technology Helps Society Workshop", Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2016


Ο Σύνδεσμος Εταιρειών Κινητών Εφαρμογών Ελλάδος (ΣΕΚΕΕ), σε συνεργασία με τον Οργανισμός Ανοιχτών Τεχνολογιών (ΕΕΛΛΑΚ) και την υποστήριξη του Κόμβου Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας της Τεχνόπολης του Δήμου Αθηναίων - INNOVATHENS, διοργανώνει την Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2016, στις 09.00, στο Αεριοφυλάκιο 1- Αμφιθέατρο, στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, συνάντηση εργασίας με θέμα: "Technology Helps Society".

picture
ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2016|

Εκδηλώσεις ΚΑΠΕ| “Φυτείες Ταχυαυξών Δασικών Ειδών Μικρού Περίτροπου Χρόνου για παραγωγή βιομάζας και θερμικές χρήσεις”, 29 Νοεμβρίου έως την 1 Δεκεμβρίου 2016, Σέρρες


Tο Τμήμα Βιομάζας του ΚΑΠΕ διοργανώνει εκδηλώσεις στο νομό Σερρών με θέμα: “Φυτείες ταχυαυξών δασικών ειδών μικρού περίτροπου χρόνου, για παραγωγή βιομάζας και θερμικές χρήσεις”. Οι εκδηλώσεις θα διεξαχθούν από τις 29 Νοεμβρίου έως την 1 Δεκεμβρίου 2016.

picture

 

 

Σελίδα 3 από 20

picture picture
picture picture

Back to top

DEVELOPED & DESIGNED BY CRES